Aleksander Barkov

Florida Panthersin kantava voima ja joukkueensa kapteeni, Aleksander Barkov, joutui viime yönä törkytaklauksen uhriksi. Barkov joutui jättämään ottelun kesken loukkaannuttuaan.

Suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov loukkaantui viime yönä New York Islandersia vastaan pelatussa ottelussa toisen erän alkupuolella.

New York Islandersin Scott Mayfield taklasi Barkovia rumasti polvella. Suomalaishyökkääjä joutui jättämään ottelun kesken loukkaannuttuaan taklauksen seurauksena.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Aleksander Barkov oli sivussa loukkaantumisen takia Sotshin olympialaisista vuonna 2014, kun edellisen kerran NHL-pelaajat olivat mukana olympialaisissa. Pekingin olympialaiset 2022 ovat vain muutaman kuukauden päässä ja mikäli Barkov loukkaantui taklauksen seurauksena pahemmin, ovat myös tämän talven olympialaiset vaarassa. Tämä olisi valtavan suuri kolaus Suomen joukkueelle.

Barkov jäi hetken ajaksi jään pintaan, jonka jälkeen hänet talutettiin pois jäältä. Hän näytti varovan vasenta polveaan, jolle hyökkääjä ei pystynyt laittamaan lainkaan painoa poistuessaan kaukalosta.

Barkovin vamman laadusta ei vielä ole tarkempaa tietoa. Joukkuekaveri Carter Verhaeghen kommentit ovat kuitenkin suomalaisittain huojentavia. Verhaeghe ei usko, että suomalaisen vamma on vakava nähtyään tämän kävelemässä pukukopissa.

Floridan kapteenina toimiva Barkov ehti syöttää ottelussa yhden osuman ennen loukkaantumistaan. Panthers takoi ensimmäiseen erään neljä maalia tulittaen Islandersin maalia vartioineen Semyon Varlamovin vaihtoon. Ottelu päättyi lopulta murskalukemin Floridan voittoon 6-1.

Mayfield ajettiin taklauksestaan suoraan suihkun puolelle polvitaklauksesta.