fbpx
sunnuntai, 21.07.2024
KotiOtteluohjelma Jääkiekon MM-kisoihin & Suomen ottelut

Otteluohjelma Jääkiekon MM-kisoihin & Suomen ottelut

MM 2024 otteluohjelma

Suomen ottelut

Suomi pelaa Jääkiekon MM-kisoissa B-lohkossa. Täten Suomen alkusarjan otteluohjelma koostuukin näin ollen muiden B-lohkolaisten kesken. Otteluohjelma on nähtävissä alapuolelta.

Jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan Tshekin Prahassa ja Ostravassa. A-lohkon ottelut pelataan Ostravassa. B-lohkon ottelut puolestaan isännöi Tshekin pääkaupunki Praha. Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan liput MM-kisoihin ja menemään aina paikan päälle asti, niin suosittelemme tutustumaan kattavaan infosivuun aiheesta.

Kaikki Suomen ottelut on katsottavissa suorana lähetyksenä Viaplayn ja MTV3:n kautta. Sen sijaan muut turnauksen ottelut näkyvät suorana lähetyksenä vain maksullisen Viaplayn kautta, sillä yhtiöllä on hallussaan ensimmäistä vuotta jääkiekon MM-kisojen TV-oikeudet.

10.5. 21.20 Tshekki−Suomi
12.5. 13.20 Suomi−Iso-Britannia
13.5. 17.20 Norja−Suomi
16.5. 17.20 Suomi−Itävalta
18.5. 17.20 Kanada−Suomi
20.5. 21.20 Suomi−Tanska
21.5. 21.20 Suomi−Sveitsi


MM 2024 Otteluohjelma

Jääkiekon MM-kisat 2024 otteluohjelma, joka sisältää kaikki alkusarjan ottelut löytyy alapuolelta. Otteluohjelmaan on listattu kaikki MM-kisoissa pelattavat ottelut aina aloituspäivästä 10.5. – 26.5.2024 saakka.

Suomen osalta MM-kisat käynnistyvät heti avauspäivänä, kun Prahan O2 Arenalla vastaan asettuu kisaisäntänä toimiva Tshekki. Se on varmaa, että tuossa ottelussa riittää todella paljon tunnetta, kun loppuunmyyty jäähalli kannattaa fanaattisesti omiaan. Varmasti Tshekin kotietu on hurja, mutta oletettavasti Prahaan matkustaa myös paljon suomalaisia, joten Leijonien pelipaitoja tulee taatusti näkymään myös katsomossa.

Tämän jälkeen Suomella on ennakkoon hieman helpommat ottelut, kun vastassa on pääsarjaan takaisin noussut Iso-Britannia. Myöskään Norja tai Itävalta ei pitäisi tuottaa ongelmia, joten seuraava merkittävä haaste on 18. toukokuuta pelattava ottelu Kanadaa vastaan.

Otteluohjelma huipentuu 26. toukokuuta, kun MM-finaali pyörähtää vauhtiin klo 21:20.

Mitkä maat ovat suosikkeja MM-kisoihin?

Tietysti hallitseva maailmanmestari Kanada on vuosi toisensa perään yksi suurimmista mestarisuosikeista. Kanadalla on se etu, että joukkue pääsee kokoamaan kokoonpanon valtavasta NHL-pelaajien massasta, joten materiaali on poikkeuksetta turnauksen kovin. Suomi puolestaan ei ole materiaalinsa puolesta Kanadan veroinen, mutta joukkuepeli on varmasti turnauksen parasta, mikä mahdollistaa menestymisen. Leijonia ei sovi koskaan laskea ulos mestaruustaistosta.

Näiden lisäksi Ruotsi on syytä nostaa esiin, vaikka maa ei ole menestyksestä viime vuosina nauttinutkaan. NHL-pelaajat tulevat tunnetusti hyvin Tre Kronorin avuksi, joten potentiaalia on hurjasti. Yksi musta hevonen on USA, jonka menestyminen on pitkälti kiinni siitä, miten paljon se haluaa panostaa joukkueeseensa. Viime kaudet se on mennyt todella nimettömällä joukkueella, joka on kuitenkin näyttänyt pelaamisen mallia. Jos Yhdysvallat tulisi hitusen kovemmalla nipulla kisoihin, niin se voisi oikeasti painella aina päätyyn asti.

Turnausisäntä Tshekki on arvoitus, sillä odotukset ovat kovat varmasti kotikisoissa, mutta onko se realistista. Joukkueella ei hirveästi NHL-pelaajia ole, joten joukkue muotoutuu pitkälti Euroopassa pelaavista pelaajista. Sekään ei ole varsinaisesti ongelma, mutta kun tshekkiläiset eivät ole luonteeltaan kovinkaan suuria joukkuepelaajia, niin kilpailuetua on vaikea saavuttaa.

MM 2024 Otteluohjelma tarjoilee kaikille isoille maille pehmeän startin, sillä lohkovaiheesta jatkopaikan nappaaminen ei pitäisi olla mikään ongelma. Olisi todellinen katastrofi, mikäli pudotuspelit jäisivät haaveeksi. Tietysti alkulohkossa ne isojen keskinäiset ottelut korostuvat, koska siinä katsotaan sitä todellista tasoa, missä maailman kärki turnauksessa menee.

Suosiiko otteluohjelma joitain maita?

Suomen kannalta MM 2024 otteluohjelma on ainakin todella kelvollinen, sillä turnaus saa lentävän startin Tshekki-ottelulla. Tämän jälkeen pitäisi olla selvästi helpompia pelejä, joiden avulla on mahdollisuus saada peliöä kehitettyä ennen kuin ohjelmassa on hallitsevan maailmanmestarin Kanadan kohtaaminen. Alkulohko huipentuu laadukasta Sveitsiä vastaan, joten kamppailuvaade pitäisi olla valmiina, kun pudotuspelit starttaavat.

Sitten taas vastaavasti USA kohtaa lohkonsa pahimmat joukkueet jo heti alkuvaiheessa. Näin ollen lohkovaiheen lopun pitäisi olla maalle pelkkää kävelyä. Tämä voi rentouttaa tekemistä liiaksi ennen pudotuspelejä, jolloin terävyyden löytäminen voi ottaa aikansa. Toisella Pohjois-Amerikasta tulevalla joukkueella otteluohjelma on sitten taas fiksumpi, sillä lohkovaihe huipentuu kisaisäntä Tshekkiä vastaan, joten se on sellainen herätys viimeistään, että pudotuspeleissä kaikki ovat varmasti valmiina. Samalla se on myös loistava mittari sille, missä yksi suurimmista mestarisuosikeista menee.

Tuoreimmat uutiset