Suomen joukkue

MM 2024 leijonat suomen joukkue

Suomi on vuoden 2022 maailmanmestari ja vuoden 2021 kisojen hopeamitalisti, joten odotukset vuoden 2023 MM-kisoihin ovat suorastaan valtavat. MM-kullan lisäksi Leijonat juhli vuonna 2022 helmikuussa olympiakultaa Pekingissä. Tästä sivulta löytyy Suomen joukkue sekä paljon muuta informatiivista tietoa Leijonista.

Leijonat lähtee tutussa komennossa jälleen MM-kisoihin, sillä penkin takana häärää kultaluotsi Jukka Jalonen, jonka sopimusta jatkettiin aina vuoteen 2023 asti. Näin ollen ainakaan valmennuksesta menestyminen ei tule jäämään kiinni, koska jokainen varmasti tietää Jalosen osaamisen. Jalonen saa takuuvarmasti pelaajat sitoutumaan yhteispeliin, sillä mestariluotsi ei valitse joukkueeseen yksilöitä, vaan joukkuepelaajia. Näin ollen nimekkäitä pelaajia jää rannalle joka vuosi, kun joukkue ajaa yksilön edelle.

Jalkeilla on jälleen vahva joukkue, jolla on vain yksi tavoite: uusia maailmanmestaruus kotiyleisön edessä. Suomi on saanut kovia vahvistuksia rapakon takaa, joista kovin yksittäinen nimi on kenties koko turnauksen paras pelaaja, Mikko Rantanen. Rantanen on mukana myös Suomen joukkueen kapteenistossa varakapteenin roolissa.

Suomi pääsee vuoden 2023 MM-kisoissa pelaamaan jo alkulohkovaiheessa todella kovia pelejä, koska Leijonien kanssa samassa lohkossa ovat muun muassa vuoden 2022 pronssimitalisti Tshekki ja aina yhtä rakas länsinaapuri Ruotsi.

Päivitämme tälle sivulle tuoreimmat tiedot Leijonien joukkueesta.

Wildz
talletusbonus:
ilmaiskierroksia:
PELAA
18+ | Play Responsibly | GamCare.org.uk

MM-kisat 2023 – Suomen joukkue

Maalivahdit

Christian Heljanko
Emil Larmi
Jussi Olkinuora

Puolustajat

Niklas Friman
Miika Koivisto
Mikko Lehtonen
Nikolas Matinpalo
Olli Määttä (A)
Atte Ohtamaa
Ville Pokka
Mikael Seppälä

Hyökkääjät

Marko Anttila (C)
Joel Armia
Hannes Björninen
Teemu Hartikainen
Kaapo Kakko
Kasperi Kapanen
Juho Lammikko
Sakari Manninen
Waltteri Merelä
Ahti Oksanen
Harri Pesonen
Mikko Rantanen (A)
Jere Sallinen
Antti Suomela

Päävalmentaja
Jukka Jalonen

Apuvalmentajat
Mikko Manner
Ari-Pekka Selin

Maalivahtivalmentaja
Kari Lehtonen