Aleksander Barkov nappasi joukkueen reppuselkään – iski kaksi osumaa ja passitti Tampa Bayn kesälomille

Aleksander Barkov Florida Tampa Bay

Kapteeni Aleksander Barkov oli ottelun hahmo, kun Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning iskivät yhteen ottelusarjan viidennen osan merkeissä, josta tuli samalla myös vierasjoukkueen kauden viimeinen ottelu.

Illan avausosumaa saatiin odottaa toisen erän alkuun saakka, kunnes Carter Verhaeghe iski kiekon Lightning-uuniin. Syöttöpiste merkittiin Barkoville.

Erän puolivälin jälkeen Panthers pelasi alivoimaisena, mutta hyökkäyspään aloituksen jälkeen Barkov pääsi tuikkaamaan Aaron Ekbladin lähettämästä laukauksesta kimmonneen reboundin sisään.

Hieman tämän jälkeen Viktor Hedman osui ja nosti Tampa Bayn jälleen taistoon mukaan.

Ratkaisu nähtiin kuitenkin päätöserän puolivälin jälkeen, kun Barkov maalasi illan toisensa lähietäisyydeltä ja vei Floridan 3-1-johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Evan Rodrigues muutti vielä lukemiksi 4-1.

Vierasjoukkue ei saanut enää kiriä aikaiseksi vaan Florida osui ottelun lopussa kahdesti tyhjiin Carter Verhaeghen sekä Niko Mikkolan toimesta – ja näin ollen loppulukemat kirjattiin 6-1.

Panthers eteni jatkoon voitoin 4-1.