Connor McDavid ylsi upeaan saavutukseen – 100 tehopisteen raja runkosarjassa jo viidettä kertaa rikki

Connor McDavid NHL:n asiantuntijat TOP20-listaus

Edmonton Oilersin tähtipelaaja Connor McDavid ylsi viime yönä saavutukseen, johon ennen häntä on kyennyt vain viisi pelaajaa. Hän rikkoi sadan tehopisteen rajan jo viidettä kertaa urallaan alle 26-vuotiaana.

Connor McDavid teki viime yönä tempun, johon ennen häntä on yltänyt vain viisi pelaajaa NHL:n historiassa. McDavid rikkoi jälleen sadan tehopisteen rajan runkosarjassa ja tämä oli viides kerta, kun Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä tähän kykenee. Näin ollen McDavidista tuli kuudes pelaaja NHL:n historiassa, joka rikkoo tuon merkittävän rajapyykin viidettä kertaa alle 26-vuotiaana.

McDavid on iskenyt urallaan 474 pelaamassaan ottelussa hurjat 674 (232+442) tehopistettä. Kanadalainen on jäänyt vain kahdella kaudella alle sadan pisteen NHL-urallaan: kaudella 2015-16 hän pelasi vain 45 ottelua jääden 48 tehopisteeseen. Kaudella 2019-20 hän oli yltää sataan tehopisteeseen vaikka otteluita kertyi vain 64. Lopulta McDavid nakutti tuon kauden aikana 97 tehopistettä.

Mainos:

Ennen McDavidia saavutukseen ovat yltäneet vain Hall of Fameen kuuluvat Wayne Gretzky (8 kertaa), Mario Lemieux (6), Dale Hawerchuk (6), Bobby Orr (5), Bryan Trottier (5).

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan NHL:n twitter-tililtä.

Tammikuussa vuonna 1997 syntynyt McDavid täyttää 26 vuotta kaudella 2022-23.