Vedonlyöjien ennakkosuosikit jääkiekon MM-kisoissa 2021

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Pitkä odotus on kohta tulossa vihdoin päätökseen, sillä toukokuiseen jääkiekon MM-turnaukseen ei ole enää pitkä aika. Riikan vielä viimeistellessä kisapuitteitaan jääkiekkoturnausta varten moni pohtii jo kuumeisesti, kuinka kisoissa tulee käymään. Vedonlyöntisivustoilla lyödään jo ahkerasti vetoa siitä, mitkä joukkueet nousevat lopulliseen kärkikolmikkoon ja kuinka turnauksen avausotteluissa käy.

Kuten turnauksissa yleensäkin, nousevat asiantuntijoiden ja penkkiurheilijoiden puheissa esille tietyt ennakkosuosikit. Venäjän ja Kanadan kaltaiset suuret jääkiekkomaat ovat vain harvoin pudonneet turnauksien lopullisissa sijoituksissa kärkijoukkueiden joukosta, eikä ihme, sillä näissä maissa jääkiekkomenestykseen satsataan valtavasti. Seuraavaksi tutustutaan muutamiin joukkueisiin, jotka ovat tämänhetkisten tilastojen valossa erittäin suuria voittajasuosikkeja. 

Uusivatko Suomen Leijonat huikean temppunsa?

Tällä hetkellä MM-mestaruustitteliä nimissään pitävät Leijonat ovat harjoitelleet tiiviisti. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Suomi pyrkisi uusimaan mestaruuttaan. Slovakiassa vuoden 2019 maailmanmestaruuskisoissa Kanadan kukistaminen finaaliottelussa oli todellinen yllätys, jota monet Suomen menestystä hartaasti toivoneetkaan eivät osanneet odottaa. Joukkueessa oli tuolloin peräti 18 ensikertalaista, jonka vuoksi monet uskoivat sen lopulta taipuvan kovan paineen alla. Näin ei käynyt, vaan Suomi päätyi häviämään ainoastaan kaksi ottelua koko turnauksen aikana. Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti -tilastoissa Suomen voittoon ei uskota aivan yhtä vankasti kuin esimerkiksi Kanadan voittoon, mutta jääkiekossa on ennenkin osoitettu, että ihmeitä voi tapahtua.

Mainos:

Venäjä janoaa voittoa pitkän tauon jälkeen

Venäjän joukkuetta vastaan asettautuminen saa kokeneemmankin kiekkoilijan jalat tutisemaan. Maajoukkueella onkin takanaan todella vaikuttava historia, sillä se on napannut nimiinsä peräti 27 maailmanmestaruutta vuosien saatossa. Viime vuodet eivät kuitenkaan ole olleet Venäjän joukkueelle suotuisia, vaan sitä ovat vaivanneet tehottomuus ja turhaan otetut rangaistukset. Nyt se janoaakin varmasti menestystä, sillä edellisestä MM-turnauksen voitosta on kulunut jo aivan liian kauan Venäjä voitti nimittäin viimeksi MM-kultaa Minskissä vuonna 2014.

Kuinka suoriutuu kiekkomahti Kanada?

Kanadalaiset kiekkoilijat ja vedonlyöjät tuskin haluavat muistella vuoden 2019 MM-kisoja. Kenties maailman suurimpana kiekkomaana tunnetun Kanadan taipuminen pienen Suomen painostuksen alla oli monelle suuri järkytys, joka on jäänyt kaivelemaan hampaankoloon. Edellisen kerran kipeästä tappiosta huolimatta on selvää, että Kanadan kaltainen kiekkomahti tulee tulevissa MM-otteluissa suoriutumaan erinomaisesti, ellei ihmeitä pääse tapahtumaan. Todennäköisesti Kanada janoaa myös revanssia Suomea vastaan, mikäli voi hyvinkin toteutua, sillä Kanada korvasi Venäjän ja siten maat ovat samassa B-lohkossa.

Kanadan menestykseen uskovat monet, kuten vedonlyöntikerrointen perusteella voi todeta vuosi toisensa jälkeen. Kanada on voittanut MM-turnauksen jo 26 kertaa ja viimeisimmät kultavuodet ovat 2015 ja 2016. Edessä on useita todella kovia joukkueita, mutta Kanadan mahdollisuuksiin saavuttaa menestystä näissä kisoissa uskoo moni.

Ruotsi tavoittelee paikkaa finaaliottelussa

Viime vuosikymmenten aikana Ruotsin joukkue on suoriutunut tasaisen vakuuttavasti turnauksesta toiseen ja onnistunut voittamaan useita mestaruuksiakin. Slovakiassa vuonna 2019 joukkue putosi täpärästi finaaliottelun ulkopuolelle, joka on varmastkin jäänyt kismittämään monia ruotsalaisia. Kuluneen vuoden aikana sinikeltainen joukkue on kuitenkin treenannut todella kovasti tarjotakseen parhaan mahdollisen vastuksen tulevissa kisoissa, eikä ole lainkaan epäselvää, mihin se tähtää. Kiikarissa on epäilemättä paikka turnauksen finaaliottelussa ja tietenkin kaikkien himoitsema voittopokaali.

Suomalaisittain olisi suoranainen unelmatilanne, jos finaaliin päätyisivät vuoden 2021 jääkiekon MM-turnauksessa Suomi ja Ruotsi, sillä sattuneesta syystä naapurimaan kohtaaminen tuntuu antavan Leijonille aivan erityistä energiaa antaa peliin kaikkensa. Samalla tavalla asetelmaan suhtautuvat toki myös ruotsalaiset pelaajat, jolloin energialataus Suomi-Ruotsi-otteluissa on kerrassaan huikea. Aivan tuota pikaa onneksi selviää, ketkä pääsevät ottamaan toisistaan finaaliottelussa mittaa kevään koittaessa.