IS: Entisestä Hartwall-areenasta jättipaljastus – ”Areenan myynnistä on neuvoteltu”

Hartwall-areena

Entisestä Hartwall-areenasta jysähti tiistaina melkoinen uutinen, sillä Ilta-Sanomien mukaan venäläisomistajat ovat valmiita luopumaan hallista.

Helsinki-halli on jo pitkään seissyt tyhjillään, sillä tapahtumia on mahdoton järjestää areenassa niin kauan kuin omistajana on venäläistahot. Pakotelistalla olevat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg ovat toistaiseksi kieltäytyneet myymästä hallia, mutta nyt tunnelin päässä näkyy valoa.

IS sai vahvistuksen sille, että Timtshenko ja Rotenberg ovat antaneet myyntiluvan areenalle.

Mainos:

– Kyllä, tieto pitää paikkansa. Areenan myynnistä on neuvoteltu viime aikoina aktiivisesti – ja neuvotellaan jatkossakin tiukasti, vahvistaa Timtshenkon suomalainen asianhoitaja Kai Paananen Ilta-Sanomille.

Tietysti vielä itse myyntiin on pitkä matka, mutta lähtökohtaisesti nopein tapa saada halli käyttöön on se, että nykyiset omistajat ovat valmiita luopumaan areenasta. Näin ollen uudet uutiset ovat todella positiivisia, sillä uuden omistajan saaminen saisi Helsinkiin kaivatun jättiareenan.

– Areenan nykyomistajat päättävät tietysti viime kädessä, myyvätkö he osakkeensa vai eivät. Asiasta ei ole tällä hetkellä varmuutta, mutta kuten sanottu, tällä hetkellä omistajien intresseissä on kaupan edistäminen. Ja ostajia kyllä riittää, Paananen kertoo IS:lle.

Vaikka areena on ollut pitkään käyttämättömänä niin se ei ole suinkaan päässyt rapistumaan, vaan hallista on pidetty hyvää huolta.

– Areenasta on pidetty hyvää huolta, mutta ei suinkaan huvin vuoksi. Nimenomaan siksi, että se olisi mahdollisimman valmiissa kunnossa mahdollisten kauppojen hetkellä, Paananen sanoo haastattelussa.