Leijonakolmikolta mahtava ylivoimamaali – Geneve vei CHL:n mestaruuden

Gemeve CHL mestari 2024

Leijonakolmikolta Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Valtteri Filppula nähtiin komeaa suorittamista CHL:n finaalissa tiistai-iltana.

Finaalissa sveitsiläinen Geneve-Servette kohtasi Skellefteån.

Sinivalkoisen trion suoritus nähtiin avauserässä, kun Filppula pelasi kiekon maalin eteen Hartikaiselle ja tämä puolestaan lähetti pikkumustan selkänsä takaa Manniselle, joka painoi one-timerin verkon perukoille 2-1-osuman arvoisesti.

Mainos:

Daniel Winnik vei kotijoukkue Geneven vielä 3-1-johtoon erän lopulla. Päätöserässä Anton Heikkinen toi Skellefteån vielä maalin päähän, mutta tämä oli lopulta laiha lohtu, sillä kotijoukkue pääsi juhlimaan CHL-mestaruutta 3-2-voiton turvin.

Valtteri Filppulalla on nyt plakkarissaan CHL-mestaruuden lisäksi maailmanmestaruus, Stanley Cup, olympiavoitto, sekä mestaruudet niin Suomesta kuin Sveitsistäkin.

Leijonapelureista Filppulan, Mannisen ja Hartikaisen lisäksi Geneven riveissä pelaavat myös maalivahti Jussi Olkinuora ja puolustaja Sami Vatanen.

Olkinuora merkkautti finaalissa 25 torjuntaa ja Vatanen puolestaan valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, vaikka finaalissa tehopisteitä ei enää syntynytkään. Vatanen merkkautti CHL-pleijareissa yhteensä viisi pistettä.

Tsekkaa myös: Anton Lundell Floridan sankari – niittasi jatkoaikamaalin Ottawan verkkoon

Geneve meni 2-1-johtoon leijonatrion mahtavalla suorituksella:

https://twitter.com/championshockey/status/1760019311144366579

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen Champions Hockey Leaguen virallisella X-tilillä.