Harri Pesonen avasi Leijonien maalihanat turnauksessa – Suomi johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle

Leijonien joukkue Harri Pesonen Suomi

Leijonat pääsi viettämään ensimmäistä erätaukoa Norja -ottelussa johtoasemassa. Leijonien turnauksen avausosumasta vastasi Harri Pesonen.

Suomen ja Norjan välinen ensimmäinen erä oli tasainen. Leijonat ei meinannut saada konettaan toden teolla käyntiin ja maalipaikat olivat vähissä.

Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Leijonat. Harri Pesoselle pelattiin paikka, josta mies ei erehtynyt vaan laittoi kiekon maaliin. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Joel Armia ja joukkueen kapteeni Valtteri Filppula.

Teemu Hartikaisella oli aivan avauserän lopussa loistava maalintekopaikka, mutta kuopiolaislähtöinen ja raamikas hyökkääjä ei saanut kiekkoa maaliin. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle Suomen ja Norjan välisessä ottelussa lähdettiin Leijonien johtaessa 1-0. Laukauksien valossa Norja oli ottelussa jopa Suomea edellä. Suomen maalilla Jussi Olkinuora venyi kiekon tielle 11 kertaa, kun taas Norjan Henrik Haukelandille merkattiin seitsemän torjuntaa.