Pallomeri.net: Janne Laakkonen kertoi huikean tarinan uransa varrelta – huoltaja lähti teroittamaan luistinta, mutta karkasikin oluelle

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Huikean uran Euroopan kiekkosarjoissa pelannut Janne Laakkonen kertoi Pallomeri.net -sivuston haastattelussa melkoisen tarinan Kazakstanin ajoiltaan.

Laakkonen muistetaan Suomesta parhaiten HPK:n paidasta, jossa syntyi parhaalla kaudella peräti 39 tehopistettä. Upea ura on jatkunut viime kausina Euroopassa, jossa mies on takonut pisteitä lähes sarjassa kuin sarjassa. Viime kaudella Laakkonen tehtaili Englannin EIHL:ssä 51 ottelussa peräti 52 tehopistettä.

Laakkosen uralle mahtuu kausia myös Kazakstanissa, jossa ymmärrettävästi voi tapahtua aivan mitä tahansa. Pallomeri.netin haastattelussa ollut hyökkääjä kertoikin värikkään tarinan noilta ajoilta, kun luistinten teroitus ei ollutkaan aivan niin yksinkertaista.

Mainos:

– No niitä on kyllä sattunut aika paljon ja varsinkin niiltä kausilta, mitkä vietin tuolla idässä. Värikkäin on varmasti Kazakstanista, jossa luistin piti teroittaa kesken ottelun. Yhteistä kieltä ei tietystikään huoltajan kanssa ollut, joten luistimen pois jalasta ja näytin huoltajalle, että terä on tylsä ja voisiko hän teroittaa. No hän lähti siitä sen luistimen kanssa kävelemään kohti teroituskoppia ja ajattelin, että tässähän ehtii vielä 2. erään takasin kaukaloon, kun erä vasta puolivälissä, Laakkonen kertoi Pallomeri.netille.

Luistinten teroitus ei suinkaan mennytkään niin vaivattomasti, vaan huoltaja lähti niin sanotusti sooloilemaan omiaan.

– No, ei keritty peliin mukaan. Erä loppui ja lähdin joukkueen kanssa samaan aikaan koppiin yhdellä luistimella ja sitten äkkiä etsimään sitä huoltajaa, kun mun luistin näytti edelleen olevan siellä teroituskopin lattialla eikä sitä oltu teroitettu. Piti oikein pyytää meidän valmennusjohtoa apuun, kun ei sitä ruvennut vieläkään löytymään ja 3. erä oli alkamaisillaan. Sit meidän kakkosvalmentaja tuli, että nyt löytyi huoltaja. Menin oikein katsomaan niin sieltä se tuli kioskilta hodari ja olut kädessä. Kävi jopa pikkuisen kuumana, ettei saanut viettää erätaukoa niin kuin olisi huvittanut, vaan joutui oikein teroitushommiin, Laakkonen naurahti Pallomeri.netin haastattelussa.

Laakkosen ura jatkuu myös ensi kaudella, sillä hyökkääjä teki sopimuksen EIHL:ssä pelaavan Fife Flyersin kanssa.