Lähteekö Jesse Puljujärvi Edmontonista? ”Mistä Edmonton löytää rahat…”

Jesse Puljujärvi kauden ensimmäinen maali

Edmonton Oilers pääsi yhteisymmärrykseen Kailer Yamamoton kanssa tämän sopimuksesta. Vuoden päästä Oilers voi olla tiukassa tilanteessa, kun sekä Yamamoto että Jesse Puljujärvi ovat uuden sopimuksen tarpeessa.

Edmonton Oilers oli tiukassa paikassa lupauksensa Kailer Yamamoton kanssa. Jatkosopimus piti saada syntymään, mutta palkkakatossa tilaa oli vain niukasti.

Lopulta osapuolet pääsivät vuoden mittaiseen ja 1,175 miljoonan dollarin arvoiseen jatkosopimukseen.

Mainos:

Yamamoto ja suomalainen Jesse Puljujärvi ovat vuoden päästä uusia sopimuksia vailla. Kummankin sopimusta on nimittäin jäljellä vain kausi 2021-22.

The Edmonton Journalin toimittaja David Staples arvioi Edmontoniin vaikeita aikoja tulevan kauden jälkeen, mikäli seura haluaa pitää kummatkin lupauksistaan vielä Edmontonissa.

– Oilers on painettuna palkkakattoa vasten, ja tilaa seuraaville vuosille on melko vähän. Etenkin kun otetaan huomioon Darnell NursenLeon DraisaitlinConnor McDavidin, Ryan Nugent-Hopkinsin ja Zach Hymanin pitkät sopimukset, Staples kirjoittaa.

Staples miettii, että mistä Edmonton löytää rahat maksaakseen Yamamotolle ja Puljujärvelle tulevan kauden jälkeen palkat. Kummankin sopimus tulee päätökseensä tämän kauden jälkeen ja onnistuneiden kausien jälkeen hintalappu tulee luonnollisesti nousemaan.

”Onnea vaan, sitä tullaan tarvitsemaan.” Staples päättää.

Jesse Puljujärvi pelasi viime kaudella Oilersin paidassa 55 ottelua ja teki 25 (15+10) tehopistettä. Niin Puljujärvi kuin myös Yamamoto saivat lukuisia näytönpaikkoja joukkueen ykköstykkien Connor McDavidin ja Leon Draisatlin rinnalla. Yamamoto pelasi viime kaudella 52 ottelua ja onnistui tekemään näissä tehot 8+13=21.