JYP julkisti uuden päävalmentajansa – ruotsalainen Johan Pennerborn astuu puikkoihin

Johan Pennerborn JYP

Ruotsalainen Johan Pennerborn on nimetty Liigassa pelaavan JYPin uudeksi päävalmentajaksi. Seura tiedotti asiasta torstaina verkkosivuillaan.

Pennerbornin kontrahti ulottuu kevääseen 2026 asti.

– Teimme erittäin laajan ja yksityiskohtaisen haku- ja rekrytointiprosessin JYPin päävalmentajan työnkuvaan tämän kevään aikana ja vastaanotimme paljon erinomaisia hakemuksia tehtävään, toimitusjohtaja Risto Korpela sanaili tiedotteessa.

Mainos:

– Seurana meillä oli erittäin selkeä näkemys ja vaatimukset hakijoiden kohdalla siitä, että halusimme saada uudeksi päävalmentajaksi ihmisen ja johtajan, jolla on ennen kaikkea hallussaan modernit ihmisjohtamisen taidot, sekä laajaa kokemusta ja vahvaa osaamista eurooppalaisen huipputason jääkiekosta päävalmentajana.

52-vuotias Pennerborn on valmentanut kaksi edellistä kautta itävaltalaista Graz99ersia.

– Tiedän, että minulta odotetaan selkeää muutosta aiempaan ja sen muutoksen johtamista varsinkin valmennustyöni alussa ja koen olevani siihen täysin valmis. Saavun Jyväskylään erittäin motivoituneena sekä täynnä intoa ja olen myös erittäin otettu siitä, että minulla on kunnia olla JYPin historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja, Pennerborn sanoi tiedotteen mukaan.

Jyväskyläläisten valmennusjohdon tulevalla sesongilla täydentävät valmentajat Mikko Heiskanen ja Juha-Pekka Haataja sekä maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville-Veikko Pohjanvirta ja fysioterapeuttina Jacob Hyde.