Jokerit löi kovan ilmoitukseen pöytään – ei halua nousta nykyisellään toimivaan Liigaan

Jokerit

Jokerit järisytti suomalaisia kiekkopiirejä maanantaina, kun seura ilmoitti, ettei se halua nousta Liigaan nykyisellä mallilla.

Jokereiden tavoite oli alunperin pelata Liigassa kaudella 2024-2025. Nyt tuohon tavoitteeseen tuli muutos, joka pysyy voimassa niin kauan kuin Liigaa vaatii uusilta seuroilta 3,8 miljoonan euron maksua Liiga-osakkeesta.

Jokereille mahdollinen nousu Liigaan vaatisi siis Mestiksen mestaruuden, karsinnoissa Liiga-joukkueen voiton sekä tähän päälle 3,8 miljoonan euron maksun osakkeesta. Seurassa laskelmoitiin, että se on yhtälönä mahdoton, sillä Jokerit haluaa pitää kiinni arvoistaan.

Mainos:

– Ei tullut (alussa) edes mieleen, että kun pelaamalla mennään, niin osakkeen hinta tuplataan sen jälkeen. Oikeastaan pelaamalla nouseminenkin on tehty niin hankalaksi kuin mahdollista, sanoo Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni tiedotteessa.

Liiga-paikan tavoittelu voisi riskeerata koko seuran tulevaisuuden talouden osalta, minkä lisäksi se vaarantaisi juniorityön ja lupauksen siitä, että omat juniorit ovat keskiössä edustusjoukkueen toiminnassa.

– Jokerit Helsinki Oy kokee, että tavoittelemalla Liiga-nousua nykyisillä ehdoilla vesitetään kaikki yllä olevat arvot, joihin seura on sitoutunut. Jokereiden tavoitteena on edelleen tulevaisuudessa pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla ja tavoitella Suomen mestaruutta, mutta niin on tapahduttava taloudellisesti järkevillä ehdoilla. Nykyisellä mallilla tämä ei ole mahdollista, tiedotteessa todetaan.