IS: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi Liiga-pelaajia – yhdellä saumat pärjätä NHL:ssä

Jukka Jalonen Suomen maajoukkue Leijonat Jukka Jalonen nhl-pelaajat leijonat

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen analysoi Ilta-Sanomien haastattelussa kuluvan kauden Liiga-pelaajia, joilla olisi mahdollisuuksia pärjätä NHL:ssä.

Jalosen mukaan yhdellä Liiga-pelaajalla olisi saumat pärjätä välittömästi NHL:ssä. Tämä pelaaja on Kärppien Juho Lammikko, joka palasi kuluvaksi kaudeksi Suomeen. Jälki oli Oulussa tuhoisaa ja varmasti ottajia olisi rapakon takana.

– Dallasissa meiltä kysyttiin, keitä pelaajia SM-liigassa on. Sanoin, että mielestäni varmin NHL-pelaaja, sellainen jonka ottaisin joukkueeseeni ja tietäisin pärjäävän NHL:ssä, on Juho Lammikko. Hänet ottaisin heti, Jalonen totesi IS:lle.

Mainos:

Toinen mielenkiintoinen nimi on Jesse Puljujärvi, jonka kohdalla on odotettu paluuta NHL:ään. Jalonen ei kuitenkaan ole vielä täysin vakuuttunut superlupauksen otteista.

– En ole ”Puljusta” oikein varma. Jos olisin pudotuspeleihin tähtäävän NHL-seuran päävalmentaja ja saisin päättää, niin en ottaisi Puljua kahteen ensimmäiseen ketjuun, totesi Jukka Jalonen IS:n haastattelussa.

Leijonat ei päässyt tänä vuonna Jalosen johdolla näyttämään taitojaan, koska jääkiekon MM-kisat peruttiin koronaviruksen vuoksi. Näin ollen maailmanmestaruutta päästää puolustamaan vasta vuonna 2021.