Loistavia uutisia Leijonille – Jukka Jalonen jatkaa A-maajoukkueen peräsimessä

Jukka Jalonen Leijonat

Suomen maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen on solminut jatkosopimuksen Leijonien kanssa. Uusi sopimus pitää Jalosen Leijonien peräsimessä vähintään vuoden 2023 MM-kisoihin saakka.

Leijonat on tiedottanut uudesta jatkosopimuksesta, joka on tehty päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa. Jalosen nykyinen sopimus ulottui kotikisoihin 2022 saakka.

Uusi sopimus pitää Jalosen Leijonien peräsimessä vuoteen 2023 saakka. Sopimuksessa on optio myös kaudesta 2023-24. Jukka Jalonen kommentoi itse pestiään Leijonien sivulla seuraavasti:

Mainos:

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen sanoo.

– Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina.

Jalonen on tehnyt loistavaa työtä A-maajoukkueen peräsimessä. Hän on ollut valmentajana kahden edellisen MM-kullan (2011, 2019) aikana ja viimeisimmissä vuoden 2021 kisoissa Jalonen luotsasi joukkueensa maalin päähän mestaruudesta jääden lopulta hopealle Kanadan juhliessa MM-kultaa.

Jukka Jalosta on huhuttu paljon myös valmentajaksi NHL:ään. Jalonen on itse aiemmin kertonut, että NHL:ssä valmentaminen on hänelle haave sekä tavoite.

A-maajoukkueen lisäksi Jalonen toimii asiantuntijana mm. Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmässä, on liiton valmennusvaliokunnan jäsen ja vastaa mm. seuraavista kokonaisuuksista:

  • Poikien U20−U16-ikläluokkien valmennuksen johtaminen
  • Maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu, analysointi ja johtopäätökset yhdessä Vierumäen Kehityskeskuksen kanssa
  • Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö

Jääkiekon MM-kisat 2022 pelataan Suomessa, Helsingissä ja Tampereella.