Jukka Jalonen oli luennoimassa NHL-valmentajille – Yle: Tällainen valmentajapesti Pohjois-Amerikassa kiinnostaa

Jukka Jalonen Suomen maajoukkue Leijonat Jukka Jalonen nhl-pelaajat leijonat

Leijonien päävalmentajana toimiva Jukka Jalonen sai komean kunnian, kun mies kutsuttiin luennoimaan NHL:n valmentajayhdistyksen seminaariin.

Reilu vuosi sitten Leijonat sensaatiomaisesti maailmanmestaruuteen johdattanut Jalonen on yksi niistä eurooppalaisista valmentajista, joilla saattaisi olla mahdollisuus päästä NHL:ään. Suomalainen ei suostu kuitenkaan ihan mihin tahansa pestiin

– AHL:ään en lähde. En usko, että se auttaa mitään. Ihan riittävän monta vuotta olen takonut huippuja vastaan, Jalonen sanoo Ylen haastattelussa.

Mainos:

– Kyllä se NHL pitää olla. Ei minulla ole pakkomiellettä olla päävalmentaja. Jos hyvä tiimi löytyy, voin lähteä apuvalmentajaksi. Verkot ovat tavallaan vesillä, mutta ei se aktiivista onkimista ole. Tykkään erittäin paljon nykyisestä pestistä, Jalonen jatkaa Ylelle.

Jalosen luento kiinnosti valtavasti seminaarissa ja palaute oli hyvää. Tämä oli jälleen yksi askel siihen suuntaan, että suomalaisluotsi sai tehtyä nimeä Pohjois-Amerikan valmentajapiireissä

– Vähän niin kuin jättipotti se oli heidän mukaansa. Huippuesityksenä sitä pidettiin, Jukka Jalonen sanoo haastattelussa.