Justus Annunen ja Matias Maccelli NHL-sopimuksiin – myös Mikko Lehtonen lähdössä rapakon taakse

CHL Kärpät pudotuspeliparit Justus Annunen Matias Maccelli

Niin Kärppien maalivahti Justus Annunen kuin Ilveksen hyökkääjä Matias Maccellikin ovat solmineet tahoillaan NHL-sopimuksen.

Annunen allekirjoitti kolmivuotisen tulokassopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. 20-vuotias Annunen on Coloradon 3. kierroksen varaus vuodelta 2018.

Hän pelasi päättyneellä kaudella Kärppien paidassa 39 ottelua komealla torjuntaprosentilla 92,9. Annunen rikkoi myös nollapeliennätyksen kuluneella kaudella, kun maali pysyi koskemattomana hurjat 302 minuuttia ja viisi sekuntia putkeen.

Mainos:

Maccelli solmi samanlaisen sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Hän on Coyotesin neljännen kierroksen varaus viime kesän NHL-draftista. TPS:n kasvatti pelasi Ilveksen riveissä tällä kaudella 43 ottelua, joissa syntyi 30 tehopistettä (13+17).

Helsingin Jokerit puolestaan ilmoitti, että puolustaja Mikko Lehtonen jättää helsinkiläisseuran ja suuntaa NHL:ään. Tulevaa seuraa ei vielä ilmoitettu.

Lehtonen teki viime kaudella 60 runkosarjaottelussa tehot 17+32=49 ja rikkoi Jokereiden historian yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen. Hän oli KHL:n tehokkain puolustaja ja koko sarjan pistepörssin kuudes.

Lue myös:

Lähde: Kultaleijona Harri Pesonen siirtyy KHL:ssä pelaavaan Magnitogorskiin

Rene Fasel kommentoi NHL-pelaajien mukanaoloa Pekingin olympialaisissa 2022