IL: JYP paljasti varjellun salaisuuden – näin paljon Liiga-seurat saavat TV-diilistä

JYP

JYP julkisti tuoreen tilinpäätöksensä, jossa huomio kiinnittyy yhteen kohtaan. Nimittäin tilinpäätöksestä löytyvään ”tv-korvauksia” -kohtaan. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Liigan televisiodiilin arvo on ollut jo pitkään todella varjeltu salaisuus, josta ei ole haluttu hiiskua kenellekään. Nyt JYPin tuoreesta tilinpäätöksestä kuitenkin paljastui tieto summasta, sillä siihen oli erikseen kirjailtu kohta ”tv-korvauksia”.

Tuloslaskelman mukaan JYPin tilille on kilahtanut ajanjaksolla 1.5.2022–30.4.2023 TV-rahoja 1,25 miljoonaa euroa. Edelliskaudella summa oli ollut 1,125 miljoonaa euroa, joten korotusta on vuodessa tullut 125 000 euroa.

Mainos:

Seuran toimitusjohtaja Risto Korpela oli todella vaitonainen asiasta Iltalehden haastattelussa, kun mieheltä kysyttiin, että onko kyseessä nimenomaan Liigan TV-sopimuksesta tuleva raha.

– Siinä on meidän omiakin, mitä me olemme sitten… Se on Liigan tehtävä kommunikoida tai kommentoida tv-korvausasioita, Korpela sanoi IL:lle.

– Meillä on siinä meidän kokonaisuus. Kaikki, mikä liittyy liikkuvaan kuvaan, JYP-toimari Korpela jatkoi haastattelussa.

Liigalla on vielä pitkään voimassa nykyinen TV-diili C Moren omistavan Telian kanssa, sillä sopimus umpeutuu vasta kauden 2026-2027 jälkeen.