Kasperi Kapanen tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta – sai massiiviset sakot

Kasperi Kapanen maali St. Louisin verkkoon

St. Louis Bluesin hyökkääjä Kasperi Kapanen sai hurjat sakot, kun Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä rattijuopumuksesta.

Kapanen jäi kiinni rattijuopumuksesta viime vuoden elokuussa. Syyttäjän mukaan NHL-pelaajalla oli 0,56 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, mikä vastaa 1,2 promillea. Kapanen myönsi teon jo julkisuuteen viime syksynä, kun törkeä rattijuopumus tuli julkisuuteen.

Torstaina julistettiin tuomio, kun Pohjois-Savon käräjäoikeus käsitteli asiaa. Syyttäjä vaati Kapaselle 45 päivää ehdollista vankeutta sekä enintään 30 päiväsakkoa. Sen sijaan Kapasen puolella pyydettiin, että teosta tuomittaisiin vain päiväsakkoja, koska ehdollinen vankeus voisi vaikeuttaa sopimusneuvotteluita sekä työluvan saamista.

Mainos:

Käräjäoikeus hyväksi kohtuullistamisvaatimuksen ja säästi Kapasen ehdolliselta vankeudelta. Lopulta tuomio oli 100 päiväsakkoa, joka tekee Kapasen tuloilla yhden päiväsakon määräksi 1087 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että jääkiekkoilijalle tuli yhteensä maksettavaa 108 700 euroa.