Katse kohti jääkiekon MM-kisoja 2022 — 4 mahdollista yllättäjäjoukkuetta

Fan Zone MM-kisat 2023 alkulohkot Jääkiekon MM-kisat MM-kisojen yleisötilanne vielä auki kisat alkavat parin päivän päästä

Kevääseen on vielä pitkä aika, mutta jo nyt monet jääkiekkofanit odottavat kuumeisesti Suomessa järjestettäviä jääkiekon MM-kisoja 2022. Järjestyksessään jo 86. turnaus tullaan järjestämään Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta välisenä aikana. Jo nyt spekulointi mahdollisesta maailmanmestarista sekä mahdollisista yllättäjäjoukkueista käy kuumana.

Lohkot tulevaan turnaukseen on jo arvottu. Ennakkosuosikin viittaa kantaa näissäkin kisoissa tällä hetkellä maailmanmestaruuttaan puolustava Kanada, jonka seurana A-lohkossa ovat Venäjä, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan ja Italia. Suomi löytyy B-lohkosta yhdessä USA:n, Tsekin, Ruotsin, Latvian, Norjan, Valko-Venäjän ja Ison-Britannian kanssa. Viime vuosina MM-kisoissa ovat pärjänneet tuttuun tapaan Kanadan ohella myös Yhdysvallat, Ruotsi ja Venäjä — Suomea tietenkään unohtamatta. Monet jännittävätkin jo nyt, onnistuvatko Suomen Leijonat toistamaan toissavuotisen temppunsa ja nousemaan jälleen maailmanmestariksi. Taso on kuitenkin korkea ja haastajia riittää, joten jääkiekko vedonlyönti tarjoaa mielenkiintoisia kertoimia.

Edellisissä MM-kisoissa kävi harvinaisen hyvin selväksi se, että kansainväliset jääkiekkoturnaukset aina täynnä yllätyksiä. Ennakkoasetelmatkin saavat ajoittain kunnolla kyytiä kun jokin yllättävä joukkue nousee takavasemmalta yllättäen kärkikahinoihin. Tässä artikkelissa tutustumme neljään tulevissa kisoissa pelaavaan MM-joukkueeseen, jotka saattavat järjestää jääkiekkoyleisölle todellisia jymy-yllätyksiä vuoden 2022 kisojen kuluessa.

Mainos:

Saksa

Saksa nousi monen yllätykseksi vuoden 2021 turnauksessa neljännelle sijalle taipuen lopulta pronssiottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Sen uuttera vuosikausia jatkunut työ on alkanut nyt kantaa hedelmää, joten odottaa sopii, että myös vuoden 2022 turnauksessa tullaan näkemään kovia suorituksia. Saksan joukkue sijoittuu nyt monen silmissä samaan kastiin kuin esimerkiksi Tsekki, joten mahdollisuuksia yllätyksiin on ehdottomasti tarjolla. Joukkueesta löytyy monia todella taitavia NHL-pelaajia kuten Draisaitl, Greiss ja Rieder, joiden lisäksi Saksasta ponnistaa nyt uusi lupaavien pelaajien sukupolvi. Voi hyvinkin olla, että heistä esimerkiksi Bokk, Bergmann, Reichel, Sturm ja Michalies tulevat jatkossa nostamaan Saksaa entistäkin voimakkaammin kansainvälisten jääkiekkoturnausten kärkikahinoihin.

Slovakia

Tämänhetkisellä maailman rankinglistalla Slovakia sijoittuu yhdeksännelle sijalle. Maa on voittanut kaikkiaan neljä MM-kultaa, joista viimeisimmän se nappasi vuonna 2002. Joukkueen sisällä ja sen kannattajien keskuudessa jano menestykseen on epäilemättä suuri, joten on mielenkiintoista seurata, kuinka Slovakian joukkueen käy vuoden 2022 MM-kisoissa. Slovakian riveistä löytyy useita menestyksekkäitä NHL-pelaajia, jotka tulevat kantamaan sitä tulevissa otteluissa. Myös edellisten MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi nimetty Peter Cehlarik voisi mahdollisesti olla yksi tämän joukkueen pelastavista oljenkorsista.

Latvia

Latviaa ei varsinaisesti voida pitää jääkiekon huippumaana, mutta pienestä valtiosta löytyy yllättävän paljon taitavia kiekkoilijoita väkilukuun nähden. Tyypillisesti Latvia sijoittuu noin kymmenen parhaan joukkueen joukkoon IIHF:n rankingeissä, joskin tilanne vaihtelee vuodesta riippuen. Vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat järjestettiin Latvian Riikassa, jossa isäntäjoukkue sijoittui lopulta 11. sijalle. Latviassa haaveillaan kuitenkin korkeammista sijoituksista ja tulevia kisoja kohtaan tunnelma onkin odottava. Jää nähtäväksi, kuinka Bob Hartleyn luotsaaman joukkueen yhteistyö onnistuu seuraavissa kisoissa, mutta potentiaalia Latviassa on vaikka mihin! Riippuu kuitenkin myös vastustajien pelivalmiudesta ja tuurista, kuinka pitkälle Latvia lopulta yltää tulevassa turnauksessa.

Tanska

Toisin kuin Suomi ja Ruotsi, Heinz Ehlersin valmentama Tanskan joukkue ei ole perinteisesti menestynyt jääkiekossa, mutta kuluneiden kymmenen vuoden aikana maa on petrannut tilastojaan selvästi. Esimerkiksi vuonna 2019 Tanska sijoittui jo 11. sijalle, mikä ei ole lainkaan hassumpi suoritus joukkueelta, joka koki kuuluisan rökäletappion aikoinaan Kanadaa vastaan vuonna 1949. Tanska on menneinä vuosina päässyt yllättämään muutamissa otteluissa, mutta suurta menestystä se ei ole vielä päässyt nauttimaan. Voisiko vuodesta 2022 tulla käänteentekevä maan jääkiekkohistoriassa?