Koronavirus ja jääkiekon MM-kisat – tämä sinun tulee tietää

koronavirus vaudoise aréna

Koronavirus aiheuttaa jatkuvasti muutoksia erilaisiin urheilutapahtumiin. Jääkiekon MM-kisat ovatkin seuraavaksi tähtäimessä.

Sveitsissä pelattavien jääkiekon MM-kisojen yllä leijuu harmaita pilviä, sillä Keski-Eurooppaan rantautuneen viruksen leviäminen aiheuttaa useissa maissa isoja ongelmia. Pahiten ongelmissa on Pohjois-Italia, joka on asetettu kokonaan karanteeniin. Myös Sveitsissä, Saksassa ja Ranskassa uusia tapauksia todetaan jatkuvasti lisää. Tämä on aiheuttanut jo sen, että Sveitsin jääkiekon pääsarjan pudotuspelit on siirretty tulevaisuuteen eikä kenelläkään ole tietoa, koska pelejä päästään pelaamaan.

Myös Kanadassa pelattavat naisten MM-kisat päätettiin perua, joten se kertonee kaiken tilanteen tämän hetkisestä vakavuudesta.

Mainos:

Onko koronavirus perumassa myös miesten MM-kisat?

Nyt kaikki katseet kääntyykin miesten MM-turnauksen puoleen, sillä se on ehdottomasti seuraavaksi vaakalaudalla, koska pelit olisi tarkoitus pelata Sveitsissä, joka on käytännössä keskellä Euroopan pahinta koronavirus-aluetta.

Ihmisten matkustaminen turnaukseen ympäri maailman lisää entisestään riskiä koronaviruksen leviämiseen, joten ei olisikaan mikään suuri ihme, mikäli turnaus päätettäisiin perua kokonaan. Sen IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel on jo paljastanut, että tyhjille katsomoille otteluita ei tulla pelaamaan, joten se ei ole mikään vaihtoehto. Fasel on väläytellyt jopa kisojen siirtämistä Venäjän Sotshiin tai Valko-Venäjälle.

Entisestään härdelliä MM-kisojen ympärille tuo se, että Kazakstan on kieltänyt urheilijoitaan matkustamasta ulkomaille kesäkuun loppuun asti. Kazakstanin olisi tarkoitus osallistua miesten MM-kisoihin, joten maan poisjäänti jo itsestään laittaisi paketin melkoisen sekaisin. Tämä muuttaisi myös Leijonien otteluohjelmaa, koska Kazakstan on samassa lohkossa Suomen kanssa.

Maaliskuussa voidaan saada päätöksiä kisojen suhteen

Lätkäfanien kohtalon päivät koittavat maaliskuun aikana, jolloin varmasti saadaan lisätietoa turnauksen järjestämisestä. Seuraava iso päivämäärä on 17. maaliskuuta, jolloin IIHF päättää alle 18-vuotiaiden MM-kisojen kohtalosta. Tuo turnaus on tarkoitus pelata huhtikuussa Yhdysvalloissa. Kisojen mahdollinen peruminen olisi jälleen yksi askel siihen suuntaan, että miestenkin turnaus jäisi tänä vuonna kokonaan pelaamatta.

Se on varmaa, että aika alkaa käymään vähiin, sillä epidemia jyllää Euroopassa eikä pysähtyminen näytä todennäköiseltä. MM-kisoihin on kuitenkin aikaa enää reilut kaksi kuukautta, joten odottelun sijaan kohta on isojen päätösten aika. Kenenkään terveyttä ei yksien MM-kisojen vuoksi voi uhrata, mutta kisojen peruminen olisi valtava takaisku kansainväliselle jääkiekolle sekä Sveitsille, jonka pitäisi toimia turnauksen isäntänä.