Leijonat nappasi niukan voiton Latviasta – Mikael Granlund johdatti Suomen voittoon

Latvia - Suomi

Leijonien ja Latvian välisestä ottelusta tuli yllättävän tasainen. Suomi ja Latvia väänsivät läpi ottelun tasaisesti ja lopulta voittajaksi selviytyi Leijonat. Ottelun hahmo oli ensimmäistä otteluaan näissä kisoissa pelannut Mikael Granlund.

Suomen ja Latvian välinen toinen ottelu MM-kisoissa oli tasaisempi, mitä ennakkoon osattiin odottaa. Myrskyvaroituksella kisat Norjaa vastaan aloittanut Leijonat ei pystynyt lauantai-iltana kotiyleisön edessä samanlaiseen näytökseen. Perjantaina USA:lle avausottelussa tappion kokenut Latvia tuli kaukaloon sisuuntuneena.

Latvia aloitti ottelussa maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Rudolf Balcers vei Latvian johtoon komealla osumalla ylivoimahyökkäyksestä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Latvian 1-0 -johdossa.

Leijonat huudatti kotiyleisöä toisessa erässä, kun Sakari Manninen toi Leijonat ylivoimalla tasoihin. Ensimmäistä otteluaan tämän vuoden MM-kisoissa pelaava Mikael Granlund pääsi heti pisteille syöttämällä Mannisen osuman.

Kumpikin joukkue kulutti toisessa erässä Mannisen osuman jälkeen jäähypenkkiä, mutta lisäosumia ei toisessa erässä enää nähty. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 1-1.

Kolmannen erän avausmaalista vastasi Suomi, kun Latvia pelasi alivoimaa. Mikael Granlund iski turnauksen ja ottelun toisen pisteensä laukomalla kiekon ohi Elvis Merzlikinsin tarkalla rannelaukauksella ja Leijonat siirtyi 2-1 -johtoon. Latvia ei onnistunut enää tasoittamaan, vaikka se pääsi hakemaan maalia ilman maalivahtia ja Leijonat nappasi kisojen toisen voittonsa jatkaen puhtaalla pelillä.

Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina, eli Suomella on luvassa lepopäivä sunnuntaina. Maanantaina kello 20:20 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Yhdysvallat. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!