Leijonat finaaliin! Saksa kaatui upean taistelun jälkeen

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Saksa kohtasivat toisensa MM-kisojen illan välieräottelussa. Leijonat eteni finaaliin voitettuaan tiukan taiston päätteeksi ottelun lukemin 2-1.

Suomi ja Saksa pelasivat äärimmäisen tiukassa ja jännittävässä välieräottelussa lauantai-iltana vastakkain. Saksa hallitsi ottelutapahtumia niukasti, mutta Leijonat oli tehokkaampi maalintekopaikoissa ja voitti ottelun lopulta 2-1.

Iiro Pakarinen teki maalin ensimmäisessä erässä vieden Leijonat 1-0 -johtoon. Maaliin syötön tarjoili Anton Lundell, jolle tehopiste oli jo turnauksen kahdeksas. Toisessa erässä Leijonat iski toisen maalin, joka lopulta riitti viemään Suomen finaaliin. Maalintekijänä ensimmäisen erän loppupuolella oli Hannes Björninen, joka laittoi kiekon Marko Anttilan tarjoilusta maaliin. Katso video Björnisen osumasta alta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Saksa tuli toisessa erässä maalin päähän. Matthias Plachta iski kiekon ohi Jussi Olkinuoran ylivoimalla ja kavensi tilanteeksi 2-1. Toisessa erässä ei lisäosumia enää nähty ja kolmanteen erään lähdettiin Leijonien yhden maalin karkumatkalla.

Kolmannessa erässä Suomi puolusti tuttuun tapaansa tiiviisti ja viimeisenä lukkona toimi upeaa turnausta pelaava Olkinuora, joka on pelaamassa itseään vauhdilla turnauksen tähdistöön. Suomi onnistui kaatamaan Saksan lukemin 2-1 ja eteni jääkiekon MM-kisojen finaaliin.

Finaalissa Leijonat kohtaa Kanadan, eli vuoden 2019 MM-kisojen finaalista nähdään toisinto. Suomen maailmanmestaruuteen päättyneessä Bratislavan turnauksessa Leijonat kaatoi Kanadan finaalissa lukemin 3-1.

Tämän vuoden kisoissa Kanadan jatkopaikka oli hiuskarvan varassa ja käytännössä Leijonilla oli mahdollisuus päättää Kanadan turnaus jo alkulohkoon. Toisin kuitenkin kävi ja nyt Kanada on finaalissa kaadettuaan Yhdysvallat välierässä lukemin 4-2.

Jääkiekon MM-kisojen finaali Suomen ja Kanadan välillä käynnistyy sunnuntaina 6. kesäkuuta kello 20:15.