Sekä Suomi että Ruotsi puolivälieriin – Leijonat huiman nousun kautta jatkoaikavoittoon!

Leijonat tappio Ruotsille

Suomi ja Ruotsi ottivat toisistaan mittaa sunnuntaina aamupäivästä lohko C:n päätösottelussa. Leijonat sortui toisessa erässä jäähyilyyn, mutta onnistui viemään ottelun jatkoajalle varmistaen kummallekin maalle paikan puolivälierissä. Lopulta Suomi voitti ottelun jatkoajalla.

Ruotsi ja Suomi kohtasivat toisensa lohko C:n päätöskamppailussa. Ruotsi näytti menevän toisessa erässä menojaan, mutta kolmannessa erässä Suomi tuli tasoihin ja varmisti kummallekin maalle suoran paikan puolivälierissä.

Ensimmäinen erä Suomen ja Ruotsin välillä oli maaliton. Tre Kronor oli erässä pelillisesti edellä, mutta Jussi Olkinuora kesti viimeisenä lukkona Ruotsin yritykset ja piti Leijonat omalla panoksellaan mainiosti mukana pelissä.

Toisessa erässä Suomi sortui jäähyilyyn. Erän alkupuolella Saku Mäenalanen kulutti jäähypenkkiä saatuaan rangaistuksen poikittaisesta mailasta ja Lucas Wallmark rankaisi Suomea turnauksen neljännellä osumallaan vieden joukkueensa 1-0 -johtoon.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Jäähyily jatkui, kun Markus Granlund joutui ennen ottelun puoliväliä suihkun puolelle taklattuaan Ruotsin Philip Holmia päähän. Suomen alivoima oli hyvää, mutta Lukas Bengtsson iski ylivoiman loppupuolella kiekon ohi Olkinuoran ja Ruotsi siirtyi 2-0 -johtoon.

Toisessa erässä nähtiin Ruotsilta vielä yksi osuma, kun Anton Lander iski vain kuusi sekuntia Sami Vatasen huitomisjäähyn jälkeen kiekon verkkoon ja siirsi Ruotsin 3-0 -johtoon.

Kolmas erä alkoi Leijonien kannalta valoisasti. Myös Suomen ylivoima toimi, kun Teemu Hartikainen iski Sakari Mannisen ja Sami Vatasen syötöistä kiekon ensimmäistä kertaa Ruotsin maaliin ja kavensi tilanteeksi 3-1.

Leijonat tuli ottelun kolmannessa erässä maalin päähän – jälleen kerran ylivoimalla. Iiro Pakarinen latoi kiekon maalin edustalta paluukiekosta Ruotsin verkkoon ja tilanteeksi kaventui 3-2.

Iiro Pakarinen vastasi myös ottelun kuudennesta osumasta – ensimmäisestä tasakentällisin tehdystä maalista. Leijonat tuli kuin tulikin tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle, joka varmisti Suomelle suoran paikan puolivälierissä.

Jatkoajalla Harri Pesonen iski kiekon verkkoon ja näin ollen Leijonat nappasi ottelusta 4-3 -jatkoaikavoiton ja näin ollen Suomi nappasi lohko C:n voiton ennen Ruotsia. Myös Ruotsi etenee puolivälieriin parhaana lohkokakkosena.