Klassikkovideo: Leijonat kaataa olympialaisissa Kanadan ja marssii lohkovoittoon

Leijonat

Torinon olympialaiset vuonna 2006 olivat Leijonien osalta menestys. Lohkovoitto irtosi suvereenisti viidellä lohkovoitolla ja lopulta Leijonat eteni olympiafinaaliin asti.

Torinon olympialaiset vuonna 2006 olivat Suomen maajoukkueen osalta paria erää vaille täydelliset. Lohkovoitto irtosi suvereenilla tavalla, jonka jälkeen Suomi eteni aina olympiafinaaliin asti.

Lohkovoitosta pelattiin Kanadaa vastaan viimeisessä alkulohkon kamppailussa. Leijonat oli lohkon kärkipaikalla seitsemällä pisteellään, mutta Kanada oli vain pisteen Suomea perässä. Aiemmin lohkovaiheessa Kanada oli hävinnyt yllätyksellisesti Sveitsille jääden ottelussa kokonaan nollille.

Leijonien kannalta ottelu Kanadaa vastaan alkoi juuri niin hyvin, kuin se saattoi alkaa. Ensimmäisessä erässä Teemu Selänne vei Suomen 1-0 -johtoon. Tästä vain muutamaa minuuttia myöhemmin Niko Kapanen siirsi tilanteeksi jo 2-0 ja alkoi näyttää siltä, että Leijonat marssii voittoon näytöstyyliin. Lopulta ottelussa ei kuitenkaan nähty sen enempää maaleja, taululle jäivät lukemat 2-0 ja Suomi pääsi juhlimaan lohkovoittoa. Voiton myötä pudotuspeleissä vastaan asettui kuitenkin USA, joka oli yllättäen jäänyt toisessa lohkossa neljänneksi. Ruotsi taktikoi itsensä kolmanneksi, jotta pääsi puolivälierissä pelaamaan Kanadan kaatanutta Sveitsiä vastaan.

Katso video, kun Leijonat kaataa Torinossa Kanadan:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Suomi kaatoi turnauksen puolivälierässä USA:n lukemin 4-3 ja välierässä kaatui Venäjä tylysti 4-0. Leijonilla ei ollut turnauksellaan vyöllä ainuttakaan erätappiota, vaan jokainen pelattu erä oli päättynyt joko Suomen voittoon tai tasapeliin.

Myös finaali rakasta naapurimaa Ruotsia vastaan alkoi lupaavasti. Leijonat meni Kimmo Timosen ylivoimamaalilla johtoon ensimmäisessä erässä ja näistä lukemista siirryttiin tauolle. Kaksi seuraavaa erää Suomi kuitenkin hävisi ja lopulta Tre Kronor juhli olympiakultaa voitettuaan ottelun lukemin 3-2. Suomi hävisi siis koko turnauksessa kaksi erää, jotka maksoivat lopulta olympiakullan.