Leijonat kaatoi Tshekin – lohkovoitto taskuun, puolivälierävastustaja selvillä

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Leijonat onnistui kaatamaan Tshekin B-lohkon viimeisessä ottelussa ja näin ollen Suomi meni lohkovoittoon. Puolivälierissä vastaan asettuu Slovakia.

Leijonat nappasi B-lohkon viimeisessä ottelussa Tshekin. Voitto siivitti Leijonat lohkovoittoon ja näin ollen puolivälierissä vastaan asettuu A-lohkon neljänneksi sijoittunut Slovakia.

Leijonien maalinteon ensimmäisessä erässä aloitti Joel Armia, joka iski upean osuman Tshekin verkkoon. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan Suomen hallintaa ja tämä palkittiin lopulta myös toisella osumalla.

Toisesta Leijonien osumasta vastasi Sakari Manninen, joka pääsi iskemään kiekon ylivoimalla sisään Jere Sallisen ja Mikael Granlundin esityöstä. Lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, joten erätauolle lähdettiin Leijonien johtaessa lukemin 2-0.

Toisessa erässä pelinhallinta siirtyi Kari Jalosen valmentamalle Tshekille. Leijonat oli vaikeuksissa päästä omista pois, kun Tshekki vyöryi päälle. Tulostaululle asti Tshekin hallinta ei kuitenkaan realisoitunut, kun Jussi Olkinuora kesti Tshekin yritykset. Toisessa päässä sen sijaan soi, kun Miro Heiskanen ja Mikael Seppälä petasivat Toni Rajalalle paikan, josta ei voinut erehtyä. Rajala puttasi kiekon sisään ja siirsi Suomen jo 3-0 -johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin viettämään toista erätaukoa.

Tshekki jäähyili kolmannen erän alussa, mutta Leijonat ei päässy iskemään viimeistä niittiä Tshekin verkkoon. Saku Mäenalanen passitettiin jäähylle kolmannen erän puolivälissä ja Tshekille avautui mahdollisuus päästä peliin mukaan, mutta Tshekkikään ei onnistunut ylivoimalla maalia iskemään. Suomi puolusti tiiviisti ja suorastaan erinomaista turnausta pelaava Jussi Olkinuora hoiti loput.

Ottelussa ei kolmannessa erässä maaleja nähty, joten Olkinuora pelasi upeasti jo turnauksen neljännen nollapelinsä. Tällä kertaa nollapeliin vaadittiin 24 torjuntaa.

Leijonat lohkovoittoon – turnaus jatkuu puolivälierissä Slovakiaa vastaan

Leijonien lohkovoiton myötä Slovakian joukkue matkustaa Helsingistä Tampereelle ja kohtaa Suomen puolivälierissä. Osa puolivälieristä pelataan Helsingissä ja osa Tampereella. Välierävaiheesta eteenpäin kaikki ottelut pelataan Tampereella.