Leijonat eteni mitalipeleihin – Tshekki kaatui trillerissä!

Suomen Leijonien kentälliset Leijonat Suomi - Kanada Leijonat mitalipeleihin

Leijonat eteni mitalipeleihin Tshekkiä vastaan pelatussa puolivälierässä. Ottelusta muodostui todellinen trilleri.

Suomen ja Tshekin välinen puolivälieräottelu oli todella tasainen ja jännitettävää riitti täyden tunnin edestä. Ensimmäinen erä Leijonien ja Tshekin välillä oli maaliton ja ainut tilastomerkintä oli Lukas Klokin rangaistus ensimmäisen erän lopulla. Suomi sai ylivoimalla loistavan paikan ja kiekon ainakin hyvin lähelle maalia, mutta Iiro Pakarisen mahdollinen maali hylättiin kuitenkin pitkien videotarkastusten jälkeen.

Ottelu ehti edetä yli puolivälin, kunnes kiekko saatiin ensimmäisen kerran hyväksytysti maaliin. Jere Innala iski irtokiekon ohi Tshekin maalivahti Simon Hrubecin ja Suomi siirtyi Innalan maalilla 1-0 -johtoon.

Toisen erän lopulla Suomelle vihellettiin ottelun ensimmäinen jäähy. Pakarinen taklasi maalin takana Jan Kovaria selästä ja Suomen avausmaalin syöttänyt Pakarinen komennettiin jäähyaitioon selästä taklaamisesta (2+10 minuuttia). Myöskään Tshekki ei onnistunut käyttämään ensimmäistä ylivoimamahdollisuuttaan.

Kolmas erä eteni Tshekin komennossa, mutta Suomen maalilla Jussi Olkinuora kesti mainiosti Tshekin yritykset. Jännitettävää riitti aivan kolmannen erän lopulle saakka, kun Tshekki painosti ja Suomi puolusti. Ottelu oli todellinen trilleri.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Tshekki otti maalivahdin pois yli kaksi minuuttia ennen loppua ja pääsi hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. Leijonat taisteli kuitenkin loppuun saakka upeasti ja selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon.

Leijonat eteni mitalipeleihin hallitsevana maailmanmestarina ja se pääsee hakemaan lauantaina semifinaalissa paikkaa jälleen finaalissa. Suomi kohtaa semifinaalissa Saksan, kun Kanada kaatoi omassa iltaottelussaan Venäjän. Toisessa semifinaalissa vastakkain ovat Pohjois-Amerikan maat Yhdysvallat ja Kanada.