Slovakia kaatoi Tanskan – tätä tulos tarkoittaa Leijonien kannalta

Leijonien kannalta Slovakian joukkue Latvia - Suomi USA - Slovakia

Slovakia kaatoi Tanskan A-lohkon kamppailussa Helsingissä. Tämä tarkoittaa sitä, että Tanska jää ulos jatkopeleistä ja Slovakia sijoittuu neljänneksi. Myös Leijonien kannalta iltapäivän tuloksella on merkitystä.

Slovakia nappasi iltapäiväottelussa Helsingissä tyylikkään voiton Tanskasta. Näin ollen se nousi tasapisteisiin Tanskan kanssa ja on pullauttamassa maanantaina Kanadan kaatanutta Tanskaa ulos jatkopeleistä A-lohkossa.

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1529111612774178816

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Tanska, Kanada ja Slovakia ovat ennen Kanadan iltaottelua tasapisteissä. Keskinäiset ottelut ovat tasapisteissä, eli tällä hetkellä joukkueiden osalta vertaillaan keskinäisten otteluiden maalieroja. Kanada on kuitenkin jättimäinen suosikki kaatamaan Ranska illalla. Jos todennäköisyydet toteutuvat, ja Kanada nappaa edes pisteen Ranskalta, sijoittuu Kanada kolmanneksi lohkossa ja Slovakia nappaa viimeisen ja neljännen paikan pudotuspeleissä.

Leijonien kannalta tarjolla on varsinaista turnausmatematiikkaa. Jos Suomi voittaa illan ottelussa Tshekin, se voittaa lohkon, ja nappaa itselleen vastaan Slovakian – sillä oletuksella, että Kanada vähintään pisteen Ranskalta kairaa. Mikäli Tshekki nappaa voiton Leijonista, saa Suomi vastaansa Saksan sijoittuen lohkossa kolmanneksi.

Jatkoaika sen sijaan olisi Suomen kannalta huono vaihtoehto. Kaksi pistettä ei riittäisi Suomelle kipuamaan Ruotsin ohi ja näin Leijonat sijoittuisi toiseksi, jonka myötä puolivälieriin vastaan tulisi hyvin todennäköisesti Kanada. Mielenkiintoiseksi ja kimurantiksi tilanteen tekee se, että Tshekki ei loppuhetkien tasatilanteessa mielellään todennäköisesti haluaisi maalia ja kolmea pistettä, jonka myötä Kanadasta tulisi Tshekin puolivälierävastustaja. Sen sijaan Tshekille kelpaisi hyvin, jos Suomi iskisi maalin Tshekin päätyyn, Tshekki jäisi lohkossa kolmanneksi ja näin ollen vastaan asettuisi Saksa.

Nähtäväksi jää, välttelevätkö Jalosten (Jukka ja Kari) joukkueet illalla yhteistuumin tasapeliä, vai taistellaanko voitosta loppuun asti ilman sen kummempia suunnitelmia tulevaisuudesta.