Kokopleksi ei suojaakaan altistumiselta – SaiPa karanteeniin HIFK:n tartunnan myötä

Liigan pudotuspelit pelaajabudjetit Rauman Lukko Liigaa Liigan pudotuspelit kokopleksi siirtotakaraja Liigassa Liiga tarjoaa turvallisen ottelutapahtuman

Kun Liiga jatkui koronatauolta viime vuoden puolella, määrättiin kokopleksi pakolliseksi kaikille pelaajille. Tuon ”akvaarion” piti suojella pelaajia karanteenilta, mikäli vastustajajoukkueissa olisi tartuntoja. Toisin kuitenkin kävi.

Kokopleksi herätti keskustelua niin yleisössä kuin pelaajissakin, kun se ainoastaan Liigaan pakolliseksi määrättiin. Mm. Jonne Virtanen otti kantaa kokopleksin haittoihin aiemmin. Tuon akvaarioksikin kutsutun koko naamaa suojaavan pleksin piti suojella pelaajia altistumisilta ja tämän myötä karanteenilta, jos vastustajan joukkueessa olisi tartunta.

Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että tuosta kokopleksistä on haittaa pelaajille, mutta ei mitään hyötyä tartuntoja vastaan. Kun HIFK:n joukkueessa todettiin koronatartunta, Liiga tiedotti, että myös HIFK:n viikonlopun vastustaja SaiPa on asetettu karanteeniin.

Mainos:

Myös HIFK:n perjantain vastustaja KooKoo saattaa olla saman kohtalon edessä, kuin SaiPa.

Tämä tartunta, siitä aiheutuvat karanteenit ja tästä aiheutuvat ottelusiirrot käytännössä sinetöivät sen, että Liigan runkosarjan loppusijoitukset tullaan ratkaisemaan pistekeskiarvolla, kun kaikki joukkueet eivät pysty täyttä 60 ottelua pelaamaan.