Liiga vahvisti osakkeen hinnan – näin paljon Kiekko-Espoo maksaa sarjaan pääsystä

Liiga Olympialaiset Jokereiden Suomi jääkiekkovedonlyönti mobiilisovellukset Miro Aaltonen Jukurit Olli Palola Tappara Seattlen Sibir NHL Jeff Bezos Suomen Cup TPS KalPa Buffalo Sabres

Liiga ilmoitti perjantaina, että sarjaan kaudeksi 2024-2025 nouseva Kiekko-Espoo maksaa osakkeesta 2,2 miljoonaa euroa.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi vielä viime syksynä, että Liigaan nousevan seuran pitää maksaa 3,6 miljoonaa euroa osakkeesta. Jokereille ilmoitettiin kirjallisesti, että osakkeen hinta kaudeksi 2025-2026 on jo peräti 3,8 miljoonaa euroa. Lopulta nämä olivatkin täyttä potaskaa, koska osakkeen hinta tippui hurjalla tavalla alaspäin.

Liigaan nouseva Kiekko-Espoo joutuukin maksamaan ”vain” 2,2 miljoonaa euroa, joten hinnasta lähti pois peräti 1,4 miljoonaa euroa. Maksuajaksi on sovittu puolestaan viisi vuotta.

Mainos:

– Osakkaat ovat käyneet useita pitkiä ja perusteellisia keskusteluja aiheesta. Yhteistä kantaa etsittiin, ja sellainen löydettiin. Myös maksuajasta keskusteltiin paljon, ja lopulta päädyimme viiteen vuoteen. Se on linjassa myös Liigan aiempien laajentumisten kanssa, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Liiga kertoo käyttäneensä osakkeen hinnan arvioinnissa ulkopuolista tahoa, minkä pohjalta päädyttiin lopulta nykyiseen hintaan.

– Ulkopuolisen näkemyksen perusteella Liigan taloudelliset asetelmat ovat kehittyneet merkittävästi siitä, kun sarjaan edellisen kerran tuli uusia joukkueita. Osakkaat ottivat tämän huomioon päätöksenteossa. Korkeammallekin merkintähinnalle olisi löytynyt vahvat perusteet, mutta viime kädessä tärkeintä osakeannin ehdoissa oli kohtuullisuus, Hiltunen painottaa tiedotteessa.