Jatkaako Mason McTavish tehokkaana Tshekkiä vastaan? Kanadan kapteenilla mahdollisuus rikkoa ennätyksiä

Mason McTavish

Kanadan kapteeni Mason McTavish on aloittanut Nuorten MM-kisat vauhdikkaasti. Olympialaisissakin Kanadaa edustaneella McTavishilla on U20 MM-kisoissa mahdollisuus laittaa ennätyksiä uusiksi.

Nuorten MM-kisat on alkaneet erityisen hyvin ainakin yhden kanadalaisen osalta. Kanadan kapteeni Mason McTavishin tahti on ollut hurjaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Ensimmäisessä ottelussa McTavish iski taululle kaksi tehopistettä, mutta toisessa ottelussa kapteeni naulasi neljä maalia ja kuusi tehopistettä. Kahden ottelun jälkeen saldona on siis kahdeksan pistettä, joka on erittäin kova suoritus.

Mainos:

McTavishilla on tahtinsa myötä mahdollisuus rikkoa jopa ennätyksiä U20 MM-kisojen suhteen. Peter Forsbergin yhden turnauksen piste-ennätykseen (31 pistettä) ei tarvitse edes McTavishin haaveilla, mutta tällä tahdilla esimerkiksi 20 pisteen rajan rikkoutuminen on täysin mahdollista. Tähän suoritukseen historian aikana on kyennyt vain kuusi pelaajaa. Yksikään pelaaja ei ole 2000-luvulla tuota haamurajaa yksien kisojen aikana onnistunut rikkomaan. Suurin pistemäärä 2000-luvun kisoissa on Brayden Schennin hallussa. Schenn iski vuoden 2011 kisoissa 18 tehopistettä. Myös Yhdysvaltojen Trevor Zegras on onnistunut tekemään 18 pistettä yhden turnauksen aikana (vuonna 2021).

Mason McTavish pääsee hakemaan jatkoa hirmuvireelleen tulevana yönä kello 01:00 Suomen aikaa, kun Kanada kohtaa Tshekin. Tshekki -ottelun lisäksi Kanadalla on jäljellä kohtaaminen Suomea vastaan. Kanadan vastustajat siis kovenevat huomattavasti, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa kisaisäntä on pelannut Latviaa ja Slovakiaa vastaan.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.