Mikko Lehtonen ja Jesperi Kotkaniemi lähtivät jo – ketkä seuraavat perässä?

Mikko Lehtonen Jesperi Kotkaniemi Jokerit

Suomalaiset NHL-avut Mikko Lehtonen ja Jesperi Kotkaniemi ovat jättäneet Euroopan kaukalot jo taakseen. Liigassa alkukauden ajan on pelannut Kotkaniemen lisäksi tukku muita NHL-apuja.

Jokereissa alkukauden pelannut Mikko Lehtonen lähti jo viime viikolla Torontoon valmistautumaan NHL-leirille, nyt saman teki Ässissä pelannut Jesperi Kotkaniemi. Vahvistusta NHL-kauden alusta ei ole vielä saatu, mutta odotettavaa on, että kausi polkaistaan käyntiin vuoden alussa. Tämä tarkoittaisi sitä, että NHL-leirit alkavat joulukuun aikana.

Liigassa on alkukauden aikana pelannut tukku muitakin NHL-vahvistuksia. Monet joukkueet menettävät avainpelaajiaan mikäli näitä pelaajia kutsutaan Pohjois-Amerikkaan leireille.

Mainos:

Yksi suurimmista menettäjistä NHL-kauden alettua tulee olemaan sarjakärki Tampereen Ilves. Sillä on riveissään peräti seitsemän lainaa Pohjois-Amerikasta. Näistä todennäköisiä lähtijöitä ovat ainakin Arttu Ruotsalainen, Juuso VälimäkiLukas Dostal ja Barrett Hayton.

HIFK tulee kokemaan myös suuren menetyksen, kun joukkueen sisäisen maalipörssin kärki ja pistepörssin kakkonen Emil Bemström tulee siirtymään NHL-leirille.

Todennäköisesti jo tämän viikon aikana saadaan lisätietoa siitä, ketkä pelaajat siirtyvät Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan leireille ja millaisia menetyksiä joukkueet kokevat.

Ainoat seurat, joilla ei ole lainkaan NHL-lainoja, ovat Sport ja Tappara.

Lue myös: Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden ajaksi