Mikko Rantanen nousi katkaisupelin sankariksi – ratkaisi pelin kahdella maalillaan

Mikko Rantanen Colorado Avalanche

Mikko Rantanen oli Colorado Avalanchen sankari, sillä hän käytännössä sinetöi maaleillaan Winnipeg Jetsin kesälomille lähdön.

Winnipeg Jetsin ja Colorado Avalanchen välinen ottelusarja päättyi viiden ottelun jälkeen, kun Avalanche onnistui ensimmäisessä katkonpaikassa kaataen Jetsin maalein 6-3. Samalla Avalanche vei siis koko sarjan voitoin 4-1.

Avalanchen sankariksi nousi Mikko Rantanen, joka iski kolmannessa erässä näiden playoffien ensimmäiset maalinsa. Rantasen maalit olivat pelin ratkaisu, sillä Rantanen teki voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman ja sitä seuranneen 5-3-maalin.

Rantasen ensimmäinen syntyi, kun päätöserää oli pelattu nelisen minuuttia. Rantanen oli tekemässä maskia, kun kiekko oli siniviivalla Devon Toewsilla. Jetsin Nate Schmidt näytti saaneen Rantasen mailan kuriin, mutta Rantanen repi mailansa irti. Rantanen teki sen juuri oikealla hetkellä, sillä heti tämän jälkeen Toews laukoi ja Rantanen ohjasi vedon häkkiin.

Rantasen toinen osuma syntyi noin neljää minuuttia myöhemmin, kun hän karkasi Nathan MacKinnonin kanssa vastahyökkäykseen. MacKinnon tarjoili herkkusyötön, josta Rantanen niittasi kiekon aivan armottomalla kudilla takayläpesään.