IIHF:n kongressilta varmistus: MM-kisat 2023 myös Suomessa

Lippuarvonta MM-kisat 2023 Uros live areena tampere jääkiekon mm-kisat 2022

IIHF:n kongressi on antanut sinettinsä Suomen ja Latvian yhteiselle kisaisännyydelle. Näin ollen myös MM-kisat 2023 pelataan Suomessa.

Jo tovin aikaa on ollut käytännössä varmaa, että MM-kisat 2023 pelataan Suomessa ja Latviassa. Asiaan kuitenkin on tullut nyt vahvistus, kun IIHF:n kongressi on tehnyt päätöksensä tulevan kevään MM-kisojen kisaisännyydesätä.

IIHF:n kongressi on antanut sinettinsä Suomen ja Latvian yhteiskisaisännyydelle. Sekä Latvian Riiassa että Suomen Tampereella pelataan kummassakin yksi alkulohko sekä kaksi puolivälieräottelua. Ratkaisuottelut välieristä eteenpäin pelataan Suomessa.

Mainos:

Kyse on kuitenkin yhdestä kisatapahtumasta, eli tulevien kuukausien aikana tarvitaan tiivistä yhteistyötä ja koordinaatiota, jotta kisajärjestelyt toimivat saumattomasti paikkakunnasta riippumatta, Suomen Jääkiekkoliiton ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Harri Nummela kertoo Leijonien tiedotteessa.

MM-kisoille 2023 tarvittiin pikaisesti uusi kisaisäntä, kun Venäjä suljettiin pois IIHF:n tapahtumista maan aloitettua hyökkäyssota Ukrainassa. Suomi ja Latvia olivat tehtävään loogiset valinnat, kun vuoden 2022 MM-kisat on parhaillaan käynnissä Suomessa ja vuoden 2021 kisat pelattiin Latviassa.

Jääkiekon MM-kisat 2023 pelataan 12.-28. toukokuuta.