Naisleijonat kärsi shokkitappion Sveitsille

Naisleijonien kentälliset Naisleijonat naisten mm-kisat naisleijonien kapteenisto

Naisleijonat kohtasi turnauksen kolmannessa ottelussaan Sveitsin. Suomi lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta altavastaaja Sveitsi onnistui nappaamaan turnauksen ensimmäisen voittonsa.

Suomen naisten jääkiekkojoukkue aloitti olympiaturnauksen kahdella tappiolla. Ensin oli vahvempi Yhdysvallat lukemin 5-2 ja seuraavassa ottelussa shokkihoitoa tarjoili kisojen toinen selkeä ennakkosuosikki, kun Kanada voitti Suomen tylysti 5-2.

Maanantai-iltapäivän ottelussa Naisleijonat sai vastaansa Sveitsin. Myös Sveitsin naisten turnaus oli alkanut kahdella tappiolla. Ensimmäistä kertaa näiden olympialaisten aikana Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina, jopa varsin selkeänä sellaisena. Suomi on turnauksen kolmas selkeä suosikki mitaleille heti Pohjois-Amerikan maiden jälkeen.

Ottelussa maalinteon aloitti kuitenkin Sveitsi. Lara Christen iski kiekon ohi Suomen maalia vartioineen Anni Keisalan ja Sveitsi pääsikin viettämään ensimmäistä erätaukoa 1-0 -johdossa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Naisleijonat tuli kuitenkin toisen erän alussa tasoihin. Nelli Laitinen iski turnauksen ensimmäisen maalinsa ja tasoitti ottelun.

Suomi joutui kuitenkin antautumaan toisessa erässä, kun Dominique Rüegg iski kiekon ohi Keisalan. Toistakin erätaukoa lähdettiin viettämään Sveitsin johtoasemassa, taululla oli lukemat 2-1.

Kolmannessa erässä ensimmäisen maalin iski jälleen Sveitsi. Lara Stalder pääsi iskemään kolmannen erän alkuun Sveitsin kahden maalin karkumatkalle ensimmäistä kertaa tässä ottelussa. Elisa Holopainen pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-2, mutta tämä Holopaisen maali jäi lopulta laihaksi lohduksi ja Suomi hävisi ottelun lopulta lukemin 3-2.

Naisleijonat jatkaa turnauksessa ilman voittoja ja pisteitä. Suomen kannalta lohdullista on kuitenkin se, että lohko A:sta pudotuspeleihin jatkaa automaattisesti jokainen joukkue. Paikka jatkopeleistä ei ole siis uhattuna.