Naisleijonien otteluun eriskummallinen loppu – taisto päättyi, kunnes huomattiin 2 minuuttia aikaisemmin syntynyt maali

Naisleijonien kentälliset Naisleijonat

Naisleijonien urakka olympialaisissa käynnistyi tappiolla, kun USA oli odotetusti omaa luokkaansa numeroin 5-2.

Naisleijonat ei pystynyt antamaan oikeastaan missään vaiheessa kunnon vastustaja USA:n tähtisikermälle. Lukemat olivat kahden erän jälkeen jenkeille 4-0, joten päätöserässä pelattiin kunniasta.

Itseluottamuksen kannalta oli varmasti tärkeää, että Suomi onnistui 3. erän viemään nimiinsä, mutta muuten ilonaiheet jäivät vähiin. Sen sijaan ottelun loppu aiheutti kummastusta, sillä peli ehti jo päättymään numeroihin 5-1. Tämän jälkeen kuitenkin lähdettiin tarkistamaan videolta tilannetta, joka tapahtui reilut kaksi minuuttia aikaisemmin.

Susanna Tapanin laukoma kiekko kävikin selvästi maalin puolella, sillä peliväline kimposi takaisin maalikamerasta. Näin ollen tuomarit osoittivat keskelle ja jo kertaalleen päättynyt peli jatkui ajasta 57:40.

Uudestaan pelatut minuutit eivät enää tuoneet maaleja, joten USA:n voittonumerot kirjattiin 5-2. Suomen urakka jatkuu seuraavaksi lauantaiaamuna pelattavalla Kanada-ottelulla.