Valtaisa pettymys – NHL-pelaajat eivät osallistukaan olympialaisiin!

NHL-pelaajat olympialaisten lohkot jääkiekon olympiakarsinnat

Pekingin olympiaturnaus 2022 uhkaa jäädä jääkiekon osalta vaisuksi. Kiekkokansa on jo vuosia odottanut, että NHL-pelaajat nähdään jälleen mukana olympialaisissa. Nyt viesti Pohjois-Amerikasta on kuitenkin karu.

Helmikuussa 2022 tulee kahdeksan vuotta siitä, kun NHL-pelaajat edellisen kerran nähtiin edustamassa maajoukkueitaan olympialaisissa. Sotshin tasokas olympiajääkiekko vuodelta 2014 pysyy historiassa edellisinä olympialaisina ilman NHL-pelaajia myös Pekingin olympialaisten jälkeen.

NHL ei ole vielä tiedottanut asiasta virallisesti, mutta Teuvo Teräväinen antoi YLElle haastattelun, joka ei jätä enää tulkinnanvaraa. NHL-pelaajia ei tulla näkemään olympialaisissa.

Mainos:

– Siellä on joku pelaajayhdistyksen puhelu olympialaisiin liittyen menossa, osa jätkistä on sitä kuuntelemassa. Sieltä tuli meidän keskusteluryhmään jonkinlaista infoa, että se on siinä. Olympiareissu ei ole mahdollista. Neljän vuoden päästä sitten uutta yritystä, pettynyt Teräväinen kertoi haastattelussaan YLElle.

NHL on joutunut siirtämään useita otteluita koronatartuntojen vuoksi. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa syy NHL:n vetäytymiselle pois olympialaisista. Suurin epävarmuustekijä NHL-pelaajien osallistumiselle olympialaisiin on ollut Kiinan tiukka koronaprotokolla. Positiivisen koronanäytteen antanut urheilija joutuu nykyisten tietojen mukaan olemaan pahimmillaan jopa viisi viikkoa Kiinassa karanteenissa. Tämä ei ole NHL:lle eikä sen pelaajille erityisen houkutteleva vaihtoehto.

Kun NHL-pelaajat joutuvat vetäytymään turnauksesta, koostuvat olympiajääkiekon osalta joukkueet jälleen vain Euroopassa pelaavista pelaajista, kuten myös neljä vuotta sitten edellisissä talviolympialaisissa.

Kaikkien aikojen Leijonat -valmentajaksi tituleerattu Jukka Jalonen ei ole vielä urallaan päässyt valmentamaan Suomea siten, että kaikki parhaat suomalaiset pelaajat ovat samassa joukkueessa. Tällä hetkellä näyttää ikävästi siltä, että Jalosen uralla tuo tulee valitettavasti jäämään haaveeksi.