Haave toteutuu! NHL-pelaajat nähdään seuraavissa olympialaisissa

NHL-pelaajat Nuorten Leijonien Sveitsi Nuoret Leijonat Suomi - Saksa Suomen U20 joukkue Nuoret Leijonat Pikkuleijonat Leijonat Saksa - Suomi Suomen kentälliset Pikkuleijonat Leijonat Nuoret Leijonat Suomi U20

NHL-pelaajat ovat puuttuneet viimeisistä olympialaisista, mutta nyt asiaan saadaan muutos, koska parhaat nähdään Milanossa vuonna 2026.

Monet ovat jo pitkään toivoneet, että parhaat pelaajat kohtaisivat toisensa olympialaisissa, jossa peleillä on valtava merkitys. Nyt tuo haave toteutuu, sillä kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sekä NHL pitivät perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa vahvistettiin asia. Yhteisymmärryksen myötä NHL-pelaajat osallistuvat ainakin Milanon vuoden 2026 olympialaisiin sekä vuoden 2030 olympialaisiin.

Samalla ilmoitettiin myös uudesta turnauksesta, joka järjestetään vuonna 2025. NHL:n järjestämässä Four Nations Cupissa kohtaavat Kanada, USA, Ruotsi ja Suomi. Eli maailman parhaat maat nähdään parhailla pelaajilla vastakkain jo vuoden päästä.

Mainos:

Turnaus pelataan 12.-20. helmikuuta 2025. Pelit pelataan kahdessa Yhdysvaltojen kaupungissa ja yhdessä Kanadan kaupungissa. Luvassa on seitsemän peliä yhdeksään päivään.

Kolmas uutinen tiedotustilaisuudessa oli se, että World Cup palaa kalenteriin puolestaan vuonna 2028. Se pelataan myös 2032, joten maailman parhaat tulevat kohtaamaan jatkossa kahden vuoden välein.