NHL tuomassa World Cupin takaisin – suunnitelmissa myös NHL-pelaajien paluu olympialaisiin

NHL:ssä

NHL ja NHLPA suunnittelevat World Cupin takaisin tuomisen lisäksi myös keväälle 2025 kansainvälistä maajoukkueturnausta.

NHL kertoo verkkosivuillaan, että se suunnittelee yhdessä NHL:n pelaajayhdistyksen kanssa maajoukkueturnausta keväälle 2025. Turnauksen olisi tarkoitus toimia myös ponnahduslautana World Cupin palauttamiselle ja sille, että NHL-pelaajat palaisivat myös olympialaisiin.

– Tavoitteena olisi, että järjestämme vuonna 2025 maajoukkueturnauksen, sitten osallistumme olympialaisiin vuonna 2026. Vuonna 2028 olisi World Cup, vuonna 2030 olympialaiset, vuonna 2032 World Cup ja niin edelleen, NHL:n varakomissaari Bill Daly kommentoi.

Mainos:

Keväälle 2025 kaavaillun turnauksen formaatti on vielä avoin.

– En tiedä vielä, miten turnaus tullaan pelaamaan. Tavoitteena on tehdä siitä jonkinlainen kansainvälinen turnaus. Pelaajisto tulee luonnollisesti olemaan NHL-painotteinen, ehkä jopa kokonaan NHL:stä. Saa nähdä millainen formaatti turnaukseen tulee, mutta työstämme sitä aktiivisesti pelaajayhdistyksen kanssa, Daly kuvailee suunnitelmia.

Jääkiekon World Cup on järjestetty edellisen kerran Torontossa vuonna 2016. Edellisen kerran olympialaisissa NHL-pelaajia on nähty Sotsissa vuonna 2014.