NHL:n pudotuspeleissä pelataan paras 7:stä -systeemillä – karsintakierros paras 5:stä

NHL-asiantuntijat Tuukka Rask nhl NHL:n pudotuspelit acme world sports nhl-pudotuspelien tuukka raskin

NHL:n pudotuspelit tullaan pelaamaan jokaisen kierroksen osalta paras seitsemältä -systeemillä. Asia sai virallisen varmistuksen torstaina.

NHL tarkensi myös koko pudotuspelien etenemistä ja sitä, miten otteluparit määräytyvät. Ensimmäiseksi ohjelmassa on karsintakierros, joka pelataan paras viidestä -systeemillä. Tästä voittajat jatkavat itse pudotuspeleihin. Karsintakierrokselle osallistuu 16 heikointa joukkuetta.

Puolestaan kahdeksan parasta joukkuetta pelaavat sijoitusturnauksen, jossa määritellään joukkueiden sijoitukset konferenssin sisällä.

Mainos:

Pudotuspeleissä otteluparit määritellään siten, että konferenssin paras kohtaa saman konferenssin heikoimman ja näin edes päin. Sijoitukset pysyvät voimassa koko pudotuspelien ajan ja vastustajat määräytyvät aina sen mukaan. Näin ollen divisioonajako on unohdettu kokonaan

Stanley Cupin finaaleissa kotijoukkue määriytyy sen mukaan, kummalla joukkueella oli parempi pistekeskiarvo runkosarjan aikana.

Kaikki viralliset pudotuspelikierrokset pelataan paras seitsemästä -systeemillä normaaliin tapaan. NHL:n pudotuspelit jatkuvat vielä toistaiseksi tuntemattomana ajankohtana. Se on varmaa, että joukkueilla tulee olemaan ennen kauden jatkumista useamman viikon mittainen training camp.