Tshekki taipui Nuorten Leijonien käsittelyssä – KalPan hyökkääjä tehomiehenä

Kasper Simontaival

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtasi tiistai-iltana Tshekin. Tshekki U20 kaatui Nuorten Leijonien käsittelyssä lukemin 3-1, voiton takuumiehenä oli KalPa-hyökkääjä Kasper Simontaival.

Nuoret Leijonat leireilee parhaillaan Vierumäellä. Maanantai-iltana vastassa oli Sveitsi, joka kaatui komeasti 5-1. Suomen jääkiekon huippulupaus Brad Lambert teki maalin voitokkaassa Sveitsi-ottelussa ja maalit sekä tehopisteet jakautuivat tasaisesti.

Tiistai-iltana vastassa oli aavistuksen verran kovempi joukkue, kun vastaan asettui Tshekin alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Suomi aloitti ottelussa maalitehtailun. Ensimmäisessä erässä Ville Koivunen vei Nuoret Leijonat johtoon, syöttäjiksi maaliin merkattiin Kasper Simontaival sekä Aleksi Heimosalmi.

Santeri Koskela vei Nuoret Leijonat kahden maalin johtoon toisessa erässä. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Simontaival sekä Aatu Räty. Lukas Pajer toi Tshekin yhden maalin päähän vain muutama minuutti Koskelan maalin jälkeen.

Kaksi syöttöpistettä ottelussa aiemmin merkkauttanut KalPa -hyökkääjä Simontaival viimeisteli loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin sekunti ennen loppua Samuel Heleniuksen syötöstä. Simontaival oli ottelun hahmo tehoillaan 1+2.

Suomen maalilla Leevi Meriläinen torjui 30 kertaa. Tshekin maalivahti Jan Bednar venyi kiekon eteen 17 kertaa.

Nuoret Leijonat (U20) ei pelaa tällä viikolla Vierumäellä enää uusia otteluita. Suomi U19 ja Suomi U18 ottavat torstai-iltana mittaa toisistaan. U20-joukkue matkustaa Yhdysvaltoihin World Junior Summer Showcase -turnaukseen.

Nuoret Leijonat voittoon, Kasper Simontaival tehokkaana – näin ottelua kommentoi Antti Pennanen:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.