Nuoret Leijonat kaatoi Ruotsin! – Jani Nyman upotti ratkaisevan rankkarin tyylikkäästi

Jani Nyman Nuoret Leijonat U20

Suomi järjesti U20 MM-kisojen lohkovaiheen päätöspäivänä melkoisen yllätyksen, kun se onnistui kaatamaan kivikovan Ruotsin.

Avauserässä kentällä nähtiin aivan erilainen leijonalauma kuin tähän asti turnauksessa ja Suomi etenikin Tommi Männistön ja Lenni Hämeenahon osumilla kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä homma kuitenkin kääntyi aivan päälaelleen: Ruotsi vei ja Suomi vikisi.

Tästä tuloksena peräti neljä keltapaitojen maalia yhtä Suomen maalia vastaan, joten peli oli kahden erän jälkeen 4-3.

Päätöserässä peli tasoittui ja viimeisen kaksikymmenminuuttisen ainoasta maalista vastasi Jani Nyman, joka survoi kiekon sisään ajassa 58:28 Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

Samainen nuorukainen nousi myös voittolaukauksiin venyneen ottelun sankariksi iskemällä ratkaisevan osuman tyylikkäästi sisään.