Nuoret Leijonat ja Tshekki väänsivät pidemmän kaavan kautta – Suomi nappasi voiton rankkarikisan jälkeen

Nuorten MM-kisojen pistepörssi Nuoret Leijonat Aatu Räty

Nuoret Leijonat kohtasi elokuun MM-kisoissa toisessa ottelussa Tshekin. Ottelu oli ennakko-odotusten mukaisesti haastavampi ja tasaisempi kuin avausottelu Latviaa vastaan.

Suomi ja Tshekki kohtasivat toisensa torstai-illan ensimmäisessä ottelussa Kanadassa pelattavissa U20 MM-kisoissa. Kumpikin joukkue lähti otteluun voitto taskussaan, Nuoret Leijonat kaatoi avausottelussa Latvian ja Tshekki hikoili Slovakian kumoon kolmen pisteen arvoisesti.

Ottelu alkoi Tshekin komennossa, kun Suomi teki kiekollisesti helppoja virheitä. Jaroslav Chmelar vei Tshekin 1-0 -johtoon, kun kiekko lipsahti helposti Leevi Meriläisen selän taakse.

Myös ottelun toinen maali oli Tshekin tekemä. Jiri Kulich pääsi tälläämään kiekon ylivoimalla ohi Meriläisen ja Tshekki karkasi kahden maalin karkumatkalle.

Tshekin toisen maalin jälkeen Nuoret Leijonat sisuuntui. Suomi pääsi ylivoimalla maalin päähän, kun Roby Järventie pääsi avamaan Suomen maalihanat ottelussa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Tshekin johtaessa 2-1.

Toisessa erässä nähtiin yksi osuma, josta vastasi Suomi. Kasper Puutio iski Suomen joukkueen tasoihin toisen erän alussa, syöttöpisteet maaliin saivat Kasper Simontaival ja Joni Jurmo.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Aatu Räty iski Suomen johtoon ensimmäistä kertaa torstai-illan koitoksessa. Maali syntyi juuri Nuorten Leijonien ylivoimapelin jälkeen, mutta tilastoihin ei tätä ylivoimamaaliksi merkitty.

Tshekin kapteeni Jan Mysak pääsi yllättämään Leevi Meriläisen reilu seitsemän minuuttia ennen päätössummeria tasoittaen tilanteeksi 3-3. Montrealin varaaman Mysakin siirto meni jälleen hieman helponnäköisesti ohi Nuorten Leijonien maalia vartioineen Meriläisen. Lukemista 3-3 siirryttiin jatkoajalle.

Kumpikin joukkue sai useita hyviä maalintekopaikkoja jatkoajalla, mutta osumia ei kuitenkaan nähty. Näin ollen ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauksilla. Suomelta maalinteossa onnistuivat Roby Järventie ja Kasper Simontaival, ja kun Tshekin ainoa onnistuja oli kapteeni Jan Mysak, nappasi Suomi voiton ja kaksi pistettä voittolaukauksilla.

Nuoret Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntai-iltana 14. elokuuta kello 21:00. Vastaan asettuu alkulohkon kolmannessa ottelussa Slovakia.