Olympialaiset 2026: Miesten jääkiekko

Liiga Olympialaiset Jokereiden Suomi jääkiekkovedonlyönti mobiilisovellukset Miro Aaltonen Jukurit Olli Palola Tappara Seattlen Sibir NHL Jeff Bezos Suomen Cup TPS KalPa Buffalo Sabres

Olympialaiset 2026 pelataan Italian Milanossa. Luvassa on mieletön jääkiekkoturnaus, sillä mukana on vihdoin kaikki NHL-pelaajat.

Olympialaisten jääkiekko on varmasti yksi seuratuimmista lajeista, sillä mukana on 12 vuoden tauon jälkeen maailman parhaat pelaajat. Tämä tarkoittaa sitä, että Leijonat lähtee todella hurjalla nipulla kisoihin, mutta sama tilanne on myös muilla mailla, sillä esimerkiksi Kanadan hyökkäyksessä viilettävät Connor McDavid ja Connor Bedard. Luvassa on pitkästä aikaa aivan tajuttoman kova kiekkoturnaus, jossa kaiken lisäksi on panoksena olympiamitalit.

Se on jo tiedossa, että Suomi saa vastaansa lohkovaiheessa ainakin Tshekin ja Saksan, mutta lohkon viimeinen joukkue selviää vasta karsintojen jälkeen.

Mainos:

Otteluohjelma:

Otteluohjelma ei ole vielä selvillä, mutta se päivitetään heti tähän, kun se julkaistaan.

Olympialaiset 2026: Miesten jääkiekon lohkot

Lohko A: Kanada, Ruotsi, Sveitsi, Italia
Lohko B: Suomi, Saksa, Tšekki, karsija
Lohko C: Venäjä, Yhdysvallat, karsija, karsija

Venäjän osallistuminen olympialaisiin on vielä täysin auki, sillä maa on toistaiseksi suljettu sodan vuoksi lähes kaikesta kansainvälisestä urheilusta.

Suomen joukkue:

Leijonien joukkuetta olympialaisiin ei ole tietystikään vielä nimetty, mutta alapuolella on The Athleticin hahmotelma siitä, miltä kokoonpano heidän mielestään voisi näyttää.

Maalivahdit:

Juuse Saros
Kevin Lankinen
Ukko-Pekka Luukkonen

Puolustajat:

Henri Jokiharju
Rasmus Ristolainen
Olli Määttä
Miro Heiskanen
Jani Hakanpää
Esa Lindell
Juuso Välimäki
Niko Mikkola

Hyökkääjät:

Matias Maccelli
Aleksander Barkov
Roope Hintz
Sebastian Aho
Mikko Rantanen
Teuvo Teräväinen
Anton Lundell
Eetu Luostarinen
Patrik Laine
Artturi Lehkonen
Mikael Granlund
Juuso Pärssinen
Erik Haula
Eeli Tolvanen