Parhaat nettipelit jääkiekon ystäville (2023)

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Jääkiekko on Suomessa kansallisurheilun asemassa. Läpi kauden spekuloidaan SM-liigajoukkueiden tai NHL-joukkueiden otteilla ja jännitetään oman suosikin puolesta ja kauden huipentaa tietenkin toukokuussa pelattavat MM-kilpailut. Jääkiekon ystäville ei riitä pelkkä pelien katsominen, vaan myös oheistuotteita ahmitaan runsaasti, on kyseessä sitten aiheeseen liittyvät elokuvat, tv-sarjat, lautapelit, konsolipelit tai nettipelit. Jääkiekko ei maailmanlaajuisesti ole läheskään yhtä suosittua, kuin jalkapallo, joten pelivalikoima ei vedä vertoja pallopelien kuninkaalle. Tästä huolimatta myös jääkiekon teemakseen valinneita nettipelejä löytyy jonkun verran. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat nettipelit jääkiekon ystäville vuonna 2023.

Puppet Hockey

Puppet Hockey on yksinkertainen ja hauska jääkiekkopeli, jota voi pelata hyvin kannettavalta tietokoneelta esimerkiksi odotellessa junaa, lentokonetta tai linja-autoa tai vaikkapa kotona, kun muuten vaan on tylsä hetki – tai odottaa esimerkiksi jääkiekon MM-finaalin alkamista televisiosta ja vedonlyönti ottelua ajatellen on jo tehty. Pelin pelaaminen on helppoa, molemmissa joukkueissa on vain yksi pelaaja ja pelaajat liikkuvat vain sivuttaissuunnassa yrittäen saada kiekkoa vastapuolen maaliin. Vasemmalle ja oikealle liikkumisen lisäksi pelaaja voi hypätä ylänuolesta ja kiekon laukaiseminen tapahtuu F-näppäimestä.

Pelaaja valitsee itselleen ensin mieluisimman maajoukkueen. Tämänhetkisessä versiossa valittavana on muun muassa Ruotsi, USA, Kanada, Englanti, Kiina, Irlanti ja Intia, mutta valitettavasti ei Suomea. Tämän jälkeen alkaa turnaus, jossa pelaaja kohtaa minuutin mittaisissa otteluissa muita maajoukkueita. Voitolla pelaaja etenee seuraavalle kierrokselle, tappiolla pelaaja pelaa uudelleen samaa joukkuetta vastaan. 

Mainos:

Kiekko.tk

Kiekko.tk on suomalaisten kehittämä Java-pohjainen verkkopeli, jossa aiheena on tietenkin jääkiekko. Pelissä kukin pelaaja ohjaa vain yhtä kenttäpelaajaa ja pelimuoto on valinnasta riippuen joko 3 vs 3, 4 vs 4 tai 5 vs 5. Maalivahtia ohjaa tietokone. Kenttää kuvataan ylhäältä päin ja peliä ohjataan pelkästään hiirellä. Laukominen tapahtuu vasemmasta painikkeesta ja syöttäminen, koukkiminen ja ohjaaminen oikealla painikkeella. Laukaus tai syöttö on sitä voimakkaampi, mitä pidempään nappi on pohjassa.

Kiekko.tk on todellinen yhteisö, joka sisältää lukuisia joukkueita ja liigoja, joissa harrastajat pelaavat toisiaan vastaan. Pelaajat on jaettu pelaajakokemuksen mukaan neljään eri tasoon, jotta kaikille saataisiin oman tasoisia otteluita. Korkeimmalle kokemustasolle päästäkseen pelaajan on tarvinnut pelata kiekko.tk-otteluita jopa yli 500 tilastoidun pelitunnin edestä. Kiekko.tk on peli, jossa voi helposti kuluttaa tuntikausia pelaten otteluita ystävien, tuttavien ja tuntemattomien kanssa.

Hockey League Wild Match

Kolikkopelit ovat erittäin suosittuja nykyisin ja koska niitä on tuhansia erilaisia, on selvää, että myös jääkiekkoteemaisia kolikkopelejä löytyy markkinoilta. Pragmatic Playn Hockey League Wild Match on Hockey League -pelin jatko-osa. Pelissä on 5 rullaa ja 9 voittolinjaa. Voittosymboleista arvokkain on tuomarisymboli ja muita arvosymboleita ovat kolme eri pelaajaa. Pienempiä voittoja on luvassa pelikorteista tutuilla A-, K-, Q- ja J-kirjaimilla. Wildina toimii komea pokaali, joka tuo mieleen Stanley Cup -pystin.

Pelissä on mahdollisuus saada Wildeja myös pinottuina, joka lisää voitonmahdollisuuksia. Bonustoimintona on ilmaiskierrokset, joissa voitot saa kolminkertaisina peruspeliin nähden. Ilmaiskierroksille päästäkseen pelaajan on saatava mihin tahansa kohtaan rullia ainakin 3 kiekkosymbolia. Kierroksia saa käyttöönsä kiekkojen määrästä riippuen 10, 15 tai 25. Hockey League Wild Match on kolikkopelien ja jääkiekon ystäville erinomaista ajanvietettä vaikkapa odotellessa sitä, kun jääkiekon MM-kisojen kevään lohkopelit pyörähtävät käyntiin.

Break Away

Microgamingin Break Away on toinen mainio vaihtoehto jääkiekosta pitäville kolikkopelien ystäville. Tässä pelissä on erinomainen grafiikka ja upeita animaatioita, jotka hivelevät silmää. Myös äänimaailmaa on erikseen kehuttava, sillä katsomon kohina luo autenttisen tunnelman pelaamiseen. Pelissä on 5 rullaa, mutta peräti 243 voittolinjaa. Pelaajan kannalta pelin tärkein ominaisuus on sen Rolling Reels -toiminto. Aina kun pelaaja voittaa, voittokombinaation osana olevat symbolit räjähtävät ja tilalle putoaa uusia. Tämän ansiosta yhdellä kierroksella on mahdollista voittaa useamman kerran. Muihin toimintoihin lukeutuvat pinotut Wildit, jotka korvaavat tarvittaessa kaikki muut symbolit, paitsi pelin Scatterin. Liekehtivä kiekko toimii Scatterina ja saamalla ainakin kolme sellaista, pääsee pelaaja ilmaiskierroksille, joita myönnetään Scattereiden määrästä riippuen 15, 20 tai 25.

Mielenkiintoisin ominaisuus on satunnaisesti kierroksella käynnistyvä Smashing Wild -toiminto. Tässä toiminnossa on takuuvoitto. Siinä pelaaja tai pelaajat törmäävät rullien keskellä ja muodostavat rullille 2, 3 ja 4 laajenevia Wildeja. Tämän toiminnon jälkeen ei kuitenkaan seuraa Rolling Reels -toimintoa. Break Away on todella kaunis jääkiekkoaiheinen kolikkopeli, joka on täynnä toimintoja ja jota pelaa ilokseen.

Hockey Shoot Out

Hockey Shoot Out on yksinkertainen, mutta hauska online-jääkiekkopeli, jossa pelaaja yrittää ohittaa laukauksillaan valkopaitaista maalivahtia. Laukominen tapahtuu hiiren näppäimellä ja vetämällä hiirtä kohti haluamaansa osaa maalia. Itse laukojasta näkyy vain nopeasti maila, hanska ja hieman pelipaitaa, mutta maalivahtia saa ihailla kokonaisuudessaan. Pelissä on 15 laukausta, joista pelaaja saa pisteitä tekemistään maaleista. Maalit palkitaan pisteiden lisäksi yleisön hurrauksilla. Mukavaa ajanvietettä tylsiin hetkiin.

Ice Hockey

Playtechin Ice Hockey on 15 voittolinjan kolikkopeli. Pelin erikoisuus on kuitenkin, että pelaaja valitsee peruspelin aluksi kaksi joukkuetta, jotka kohtaavat toisensa. Valittavana on kuuluisimpia maajoukkueita, eli myös Suomi-Ruotsi on mahdollinen. Ensin valittu joukkue antaa voittoja vasemmalta oikealle ja toinen joukkue oikealta vasemmalle. Tämä tekee pelin dynamiikasta huomattavasti muista peleistä eroavan ja lisää pelin mielenkiintoa. Ice Hockey onkin peli, jota jokaisen kolikkopeleistä ja jääkiekosta pitävän täytyy kokeilla.