Yhden NHL-legendan ura päättyy! Patrice Bergeron ripustaa luistimet naulaan

Patrice Bergeron

Tiistaina päättyi yhden todellisen legendan ura, kun Boston Bruinsin Patrice Bergeron ilmoitti lopettavansa kiekkouransa.

38-vuotias Bergeron mietti jo viime kesänä lopettamista, mutta mies päätyi tekemään yhden vuoden mittaisen sopimuksen. Nyt uutta sopimusta ei enää Bostonin kanssa solmittu, vaan hyökkääjä ilmoitti lopettavansa kiekkouran.

Bergeron on todellinen Bostonin seuraikoni, sillä mies edusti koko NHL-uransa ajan Bruinsia. Tilille kertyi yhteensä 1294 ottelua, joissa sentteri tehtaili 1040 tehopistettä.

Mainos:

Hyökkääjä voitti urallaan kertaalleen Stanley Cupin, kahdesti olympiakultaa ja kerran maailmanmestaruuden. Tämän lisäksi hän pokkasi kuudesti NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle annettavan Selke Trophyn.

– Olen saanut elää unelmaani päivittäin 20 vuoden ajan. Olen saanut kunnian pelata maailman parhaiden kannattajien edessä Bruinsin paidassa sekä edustaa maatani korkeimmalla mahdollisella tasolla kansainvälisissä kaukaloissa. Olen antanut jääkiekolle kaikkeni fyysisesti ja henkisesti, ja jääkiekko on antanut takaisin enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella, Bergeron kertoi tiedotteessa.