Pikkuleijonat kaatoi Tshekin – pronssimitalit kaulaan!

Suomen MM-joukkue 2023 Latvia - Suomi Nuorten Leijonien joukkue Pikkuleijonien Tyttöleijonat Pikkuleijonat Suomen kentälliset Leijonien joukkue Suomen kokoonpano kentälliset Suomen turnauksen parhaat pelaajat kentälliset Suomi - Latvia Leijonat U18 MM-kisat Leijonien ketjut Suomen joukkueessa koronatartunta Leijonat USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat Nuorten U20 MM-kisat

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue päätti MM-kisat voitokkaasti, kun pronssiottelussa kaatui Tshekki. Näin ollen Pikkuleijonat pääsee kotimatkalle pronssimitalit kaulassa.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtasi MM-kisojen pronssiottelussa Tshekin. Suomen pettymys oli suuri, kun Ruotsi voitti välierässä Suomen toistamiseen tässä turnauksessa ja eteni finaaliin.

Pronssia oli kuitenkin jaossa ja pronssia myös suomalaisten nuorten kaulaan ripustettiin. Ondrej Becher iski Tshekille ottelun avausmaalin ja vei joukkueensa ensimmäistä ja viimeistä kertaa johtoon pronssiottelussa. Suomi tuli vielä ensimmäisessä erässä tasoihin, kun Joakim Kemell ohjasi kiekon maaliin. Tasalukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä Pikkuleijonat siirtyi ottelussa johtoon, eikä se johtoasemastaan enää luopunut. Maalintekijänä oli jälleen Kemell, jolle osuma oli jo turnauksen kuudes. Suomi pääsi toiselle erätauolle 2-1 -johdossa.

Kolmas erä oli tasainen, eikä kumpikaan maalipaikoilla juhlinut. Jere Lassila onnistui kuitenkin Kemellin syötöstä lisäämään johdon jo ratkaisevan tuntuisesti kahteen maaliin, kun Lassila iski 3-1 -maalin viitisen minuuttia ennen loppua.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Tshekki jahtasi kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta Suomi kesti Tshekin yritykset. Ainoa onnistuja oli Pikkuleijonien kapteeni Lassila, joka viimeisteli mainion ottelunsa iskemällä kiekon tyhjään verkkoon. Lassila teki ottelussa kaikkiaan neljä tehopistettä (2+2) ollen mukana jokaisessa Suomen osumassa.

Näin ollen Pikkuleijonat nappasi pronssimitalit 4-1 -voitolla ja aloitti näin ollen tämän kevään mitalisateen Leijonien osalta. Aikuisten MM-kisat alkavat 13. toukokuuta, kun kotikisat polkaistaan Tampereella ja Helsingissä käyntiin. Leijonat lähtee turnaukseen yhtenä suurimmista suosikeista ja Suomelta odotetaan kotikisoista mitalia. Katso kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!