Pikkuleijonat koki murskatappion pronssiottelussa

Pikkuleijonat kohtasi pronssiottelussa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsin. Suomi koki jäätävän selkäsaunan häviten ottelun rumasti 8-0 ja pronssit matkasivat länsinaapuriin.

Ruotsi meni ottelussa jo ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Suomi oli ensimmäisessä erässä aktiivisempi, mutta Ruotsi tehokkaampi. Pikkuleijonat laukoi ensimmäisen erän aikana maalia kohti 15 kertaa, mutta kiekko ei mennyt lukuisista hyvistä paikoista huolimatta maaliin.

Toisessa erässä Ruotsi lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Simon Edvinsson ja Albert Sjöberg iskivät kiekon ohi Aku Koskenvuon ja tämä riitti suomalaisvahdille tässä turnauksessa. Maalille ottelun loppuajaksi tuli Juuso Helomaa.

Myöskään Helomaa ei onnistunut pitämään maaliaan puhtaana. Loppuerän aikana ei nähty maaleja, mutta kolmannessa erässä Ruotsi laittoi tuulemaan. Länsinaapuri iski neljä maalia Suomen verkkoon ja näin ottelu saatiin loppuun lukemien ollessa 8-0 Ruotsille.

Pikkuleijonat koki murskatappion – katso video:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.

Ruotsi onnistui ottelussa tekemään maaleja niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin. Suomi laukoi ottelussa kohti Carl Lindbohmin vartioimaa maalia 35 kertaa, mutta nuori ruotsalainen pysäytti kaikki kiekot ja pelasi turnauksen loppuun komean nollapelin.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden tänä vuonna nimiinsä vei Kanada, joka onnistui kaatamaan loppuottelussa Venäjän lukemin 5-3.

Turnauksen paras pistemies oli Venäjän Matvey Michkov, joka teki turnauksessa huimat tehot 12+4=16. Suomalaisista korkeimmalle sijoittui tehot 5+6=11 tehnyt Samu Tuomaala, joka oli lopulta pistepörssissä komeasti viides. Myös maalipörssin voitto meni Venäjälle, kun pistepörssin voittanut Michkov latoi kolme osumaa enemmän kuin toiseksi maalipörssissä sijoittunut Shane Wright.