Pikkuleijonille karmea pettymys – Ruotsi oli parempi MM-puolivälierässä

Pikkuleijonien MM-puolivälierä 2024

Pikkuleijonien MM-turnaus päättyi isoon pettymykseen, kun Ruotsi oli parempi Espoon Metro Areenalla pelatussa puolivälierässä.

Alfons Freij vei Ruotsin johtoon avauserässä, mutta toisessa erässä Suomi hyppäsi kuskin paikalle ja hallitsi peliä pitkien hyökkäysten kera. Työ myös palkittiin, kun Pikkuleijonat tuli Heikki Ruohosen toimesta tasoihin erän puolivälissä.

Paine jatkui ja hyvät maalipaikat seurasivat toisiaan, mutta kylmää vettä niskaan tarjoili Jack Berglund, jonka veto upposi onnekkaan pompun saattelemana sisään ja vei Ruotsin jälleen johtoon.

Kolmannessa erässä Suomi sai luotua jälleen loistavia paikkoja, mutta maalirautoja lähemmäs ei päästy, joten ottelun loppulukemat kirjattiin 1-2.

Suomi aloitti turnauksen hyvin kaataen vakuuttavalla pelillä Latvian (3-1), Norjan (7-0), sekä Slovakian (4-0). Alkulohkon päätöskamppailussa USA oli kuitenkin parempi todellisten maalijuhlien jälkeen lukemin 9-4.