Pittsburgh Penguins laittoi murskajaiset pystyyn Detroit Red Wingsiä vastaan – kaksinumeroiset taululle!

Kasperi Kapanen Pittsburgh Penguins

NHL:ssä nähtiin viime yönä todelliset murskajaiset, kun Pittsburgh Penguins murskasi kotiyleisönsä edessä Detroit Red Wingsin lukemin 11-2.

Stanley Cupin finaaleistakin vuosien takaa tuttu kaksikko Pittsburgh Penguins ja Detroit Red Wings kohtasivat toisensa viime yönä PPG Paints Arenalla Pittsburghissa. 2000-luvun lopulla kahtena peräkkäisenä vuonna toisensa Stanley Cupin finaaleissa kohdanneiden joukkueiden tasoero tällä kaudella tuli kuitenkin selväksi, kun Penguins iski kaksinumeroiset lukemat taululle.

Maalitehtailun ensimmäisessä erässä aloitti Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen. Ensimmäisessä erässä lukemat eivät kuitenkaan vielä revenneet, kun kotijoukkue Penguins johti ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä vain 2-0.

Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua, kun maaleja mätettiin peräti seitsemän. Viisi osumista iski kotijoukkue Penguins, kun Detroit iski ottelun ainoat kaksi osumaansa toisessa erässä. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemien ollessa jo 7-2.

Kolmas erä oli enää vain pelailua, vaikkakin pelailun lomassa Penguins onnistui neljä kertaa maalinteossa. Loppulukemiksi Pittsburghissa taululle jäi 11-2.

Ottelun tehomiehenä hääri Penguinsin Jevgeni Malkin, joka iski hattutempun ja merkkautti yhden syöttöpisteen. Kolmen tehopisteen iltaa viettäneitä pelaajia Penguinsin riveissä oli useampia.